Blog

Önjáró fűnyíró működése röviden

Önjáró fűnyíró működése röviden

Őszintén szólva ez nem éppen az emberek kedvenc időtöltése, de nincs mese, meg kell csinálni. A legtöbb, amit tehetünk, hogy törekszünk arra, hogy minél egyszerűbb legyen, és minél gyorsabban végezzünk vele. Szerencsére a 21. században élünk, ami azt jelenti, hogy a technika lehetőségeket ad olyan megoldásokra, amik egyre inkább kímélnek minket, és a gépekre teszik a terhet.

Kerti konyha építés házilag

Kerti konyha építés házilag

A kerti konyhának el kell látnia egy konyha funkcióit, de ki kell használnia a szabadtér nyújtotta előnyöket is. Ez a bejegyzés segít eligazodni a kerti konyhák világában. Hogy el tudjuk dönteni, pontosan milyen kerti konyhára van szükségünk, és hogyan valósítsuk meg azt.

Karácsonyi versek gyerekeknek

Karácsonyi versek gyerekeknek

De vajon hogyan készülhet még a karácsonyra egy kisgyermekes család? A karácsonyfa dísz készítése, és más kreatív kézműveskedés mellett más, hasznos, mégis hangulatos formát is adhatunk az adventi délutánoknak, estéknek. Például kedves verseket taníthatunk gyermekeinknek. Ezzel nem csak a Karácsony hangulata költözik be a meleg otthonokba, hanem vidám perceket is szerezhetünk mindannyiunknak. Ami pedig nem hátrány, gyermekünk szókincsét, nyelvi készségeit, memóriáját is fejleszthetjük egy-egy bájos versikével, melyet aztán büszkén szavalhat karácsonykor a könnyekig hatódott nagyszülőknek, amikor az egész család körül üli a fát.

Medencéhez, vagy csak úgy - napelemes kerti zuhany

Medencéhez, vagy csak úgy - napelemes kerti zuhany

A medence vizének tisztán tartásához elengedhetetlen, hogy mi magunk minél kevesebb szennyező anyagot vigyünk a vízbe. Ezért a vízbe lépés előtt érdemes langyos vízzel lezuhanyozni, hogy eltávolítsuk a bőrünkről a naptejet, izzadtságot, vagy a talpunkra tapadt port, fűszálakat. A kültéri medencék mellé gyorsan és könnyen telepíthető napelemes kerti zuhannyal oldhatjuk meg ezt legegyszerűbben.

3 tipp, amivel mindennek rend lesz a lelke az irodában is

3 tipp, amivel mindennek rend lesz a lelke az irodában is

1. Csoportosítsatok logikusan

Nem fogunk kertelni, erre egyszer muszáj több időt szánnotok. De higgyétek el, utána kevesebbet fog fájni a fejetek amiatt, hogy nem találtok egy fontos iratot. Használjatok mappákat különböző témák szerint, és címkézzétek fel őket.

Iskola utáni kreatív elfoglaltságok otthon

Montázskészítés, nem csak számítógéppel

Manapság a különböző telefonos és webes alkalmazások rengeteg kreatív lehetőséget tartogatnak számunkra. Fotóalbumokat, montázsokat, szerkesztett képeket készíthetünk velük. Miközben ezek alkalmazása és ismerete tagadhatatlanul hasznos egy gyerek számára is, fontos azt is figyelembe vennünk, hogy a kézügyesség fejlesztésére bizony sem a billentyűzet, sem az egér nem alkalmas.

Szerinted unalmas a klasszikus fürdőszoba bútor?

Szerinted unalmas a klasszikus fürdőszoba bútor?

A klasszikus fürdőszoba dizájn egyszerűen mindenkinek bejön, hiszen az időtlen, stílust képviseli. Szóval nem fogja lekritizálni a nagymamád, és még a legkritikusabb vendégeidnek sem lesz mellé egyetlen rossz szavuk sem.A klasszikus fürdőszoba bútor családi fürdőszobákba is kiváló, hiszen a családtagoknak igencsak eltérő lehet az ízlése. A simulékony klasszikus stílus ebben az esetben sem képezi vita alapját.Kisgyermekes családokba is kiváló, hiszen a színek és a formák elősegítik azt, hogy fürdés közben a gyermek megnyugodjon, és könnyebben el lehessen majd altatni.

 

Ezekkel a színekkel teheted hangulatossá a fürdőt

Ezekkel a színekkel teheted hangulatossá a fürdőt

A kék, ami nem unalmas

A friss és üde hatás eléréséhez dönthetsz egy vagy több, egymással harmonizáló árnyalat mellett. Most mindegyikre mutatunk alternatívát, így megtalálod a hozzád legjobban illőt.A fürdőszoba egyik tipikus színe a kék – nem véletlenül. A sablonokon túlmutató jégkékkel relaxáló, spa hangulatot idézhetsz, különösen akkor, ha a lágy árnyalathoz finom szürkét társítasz. A hangsúly ebben az esetben a mértéken van, a túl sok kék ugyanis rideggé teszi a kicsi és fénytelen helyiségeket.

 

Műfenyő karbantartása okosan

Műfenyő karbantartása okosan

A mesterséges fa legnagyobb előnye, hogy a tárolása pofonegyszerű. Csak szétszereled és már mehet is a szekrénybe. Ám az ott való hosszadalmas álldogálás magában hordozhat kellemetlen velejárókat is. A porosodás mellett a sok holmi között nyomorogva a fa szerkezete is deformálódhat. Ezeket a problémákat azonban könnyedén elkerülheted alábbi tippjeinkkel!

Kerti medence kezelése könnyedén

Kerti medence kezelése könnyedén

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ezeket a medencéket megtölteni nem éppen olcsó mulatság, hiszen mérettől függően igen nagy mennyiségű vizet tudnak tárolni. Egyrészt ezért, másrészt pedig az egészségünk szempontjából is nagyon fontos, hogy fokozottan ügyeljünk a kerti medence kezelésére. Nagyon sok olyan panasszal szembesülünk, hogy felállították a medencét, megtöltötték vízzel, egy rövid ideig élvezték is, majd a víz elkezdett koszosodni, zöldülni, és egy idő után le kellett cserélni, ami persze nagymértékben megdobta a víz számlát.

NYÁRON SZAUNÁZNI? ELSŐRE TALÁN ŐRÜLTSÉGNEK HANGZIK...

NYÁRON SZAUNÁZNI? ELSŐRE TALÁN ŐRÜLTSÉGNEK HANGZIK...

A hőmérő higanyszála mostanában egyre feljebb és feljebb kúszik – első látásra talán okafogyottnak tűnhet most a szaunázás, hiszen a nagy melegben a verejtékezés és a felhevülés mindannyiunk számára –talán túlzottan is– hétköznapi, már-már zavaró élmény…

Azonban jobb, ha mindjárt az elején leszögezzük, az „egyszerű” nyári meleg semmiképpen sem helyettesíti azt az intenzív hőhatást és a regenerálódási lehetőséget, amit a szaunázás nyújt. Nem is beszélve arról, hogy rendszeres használatával szervezetünket természetes módon tudjuk felkészíteni a forró kánikulai napokra oly jellemző, veszélyes hőségriadókra is.

Tippek a fürdőszoba tisztán tartásához: csak természetesen!

Tippek a fürdőszoba tisztán tartásához: csak természetesen!

Az üzletekben, drogériában kapható vegyszerek amellett, hogy károsak a környezetre nézve, sokszor rendkívül drágák is. Érdemes tehát természetes anyagokon alapuló alternatívákat keresni és azokat saját fürdőszobánkban letesztelni. Egy idő után eszünkbe sem fog majd jutni, hogy „vészhelyzet” esetén a régi vegyszereinkhez nyúljunk!

Erre jó egy kanapéágy

Erre jó egy kanapéágy

Ha egy szűk lakásba sodort a sors, akkor a kanapéágy a te bútorod. Jó választás, hiszen ha igencsak szűkös a lakótered, akkor nehéz benne otthon érezned magadat. Nos, ebben segít a kanapéágy, hiszen csak annyi helyet foglal, amennyit feltétlen muszáj. Nézd a jó oldalát, így napközben sokkal több hely szabadul fel a szobában. Este pedig, ha szeretnél kényelmesen végigterpeszkedni, akkor csak húzd ki, és az igazak álmát alhatod rajta.

Ugye, milyen praktikus? Spórolj meg vele magadnak te is jó pár négyzetcentimétert.

 

Világító ablakdíszt mindenkinek

Világító ablakdíszt mindenkinek

Habár az ablak bizonyára nem helyettesíti a kertben álló hatalmas fenyőt, néhány ügyesen elhelyezett, világító dísszel igazán látványos eredményt érhetsz el. Ezeknek az elemeknek a nagy előnye, hogy nem csak kívülről, hanem a szoba melegéből nézve is esztétikus látványt nyújtanak.

Milyen az ideális nyúlketrec?

Milyen az ideális nyúlketrec?

Kivetkőzhet magából a rossz környezetben

Kezdésnek biztonságosabbnak érezzük egyetlen nyúl tartását. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy nem érzik jól magukat egyedül, ezért érdemes lehet két kis szőrmókkal indítani. Attól, hogy ketten vannak, még nem jár sem a költségek, sem a hely szempontjából jelentős többlettel, viszont garantáltan komfortosan fogja érezni magát nálad.

Franciaágy ötletek – hogyan találd meg a tökéletest?

Franciaágy ötletek – hogyan találd meg a tökéletest?

Egy jó franciaágy kiválasztása az egyik legfontosabb a pihentető alváshoz. Kell a megfelelő alátámasztás a gerinc számára, legyen benne elegendő hely akkor is, ha nem egyedül használod és persze az sem árt, ha dekoratív. Ez rengeteg kitétel, nem igaz? Lehetséges egyáltalán az, hogy megtaláld azt az ágyat, ami mindnek megfelel? Határozottan igen.

Melyek a hidromasszázs legfontosabb pozitív hatásai?

Melyek a hidromasszázs legfontosabb pozitív hatásai?

1. Segít ellazulni

Képzeld el, hogy egy fárasztó (munka)nap után belecsobbansz egy fürdőkád vízbe, és a pezsgés szinte átmasszírozza az összes porcikádat. Miközben ázik a tested, a lelked is megnyugszik, és elszáll minden földi gondod. Hogy másképp lehetne kiszállni a buborékos habokból, mintsem újjászületve?

Fürdőd a feng shui szerint – így csináld

Fürdőd a feng shui szerint – így csináld

Elsőre ez kicsit „kínai” lehet, de tegyünk egy próbát! Nem szükséges lakberendező/szakértő segítségét kérnünk, ahhoz, hogy kissé átalakítsuk a szobákat, elég egy kicsit mélyebben beleásni magunkat a tudományágba.Mire érdemes odafigyelni, hogy a fürdőszobád a harmónia szigete lehessen?

Black Friday egész hétvégén

Black Friday egész hétvégén

A Black Friday amerikai eredetéről már írtunk korábbi cikkünkben. Az ünnepek előtti tömeges vásárlás amire akár betegszabadságot is kivettek a vevők, hamar meghozta az eredményét, a kereskedők meglátták a lehetőséget a hatalmas bevásárlási lázban. A szokás az elterjedést követően meg is maradt a köztudatban, majd lassan Amerika után lassan meghódította Európát is.

„Ha majd kivágtátok az összes fát, kifogtátok az utolsó halat és megmérgeztétek az összes folyót,...

„Ha majd kivágtátok az összes fát, kifogtátok az utolsó halat és megmérgeztétek az összes folyót,...

Magyarország szintén tagja ennek a kezdeményezésnek, iskolákban, közoktatási intézményekben külön hangsúlyt fektetnek a víz védelmének jelentőségére, a víztisztítási folyamatok fontosságára.Földünk 92,7 százalékát víz borítja, tengerek, óceánok, tehát sós víz. A fent maradó 2,8 százalék csupán az iható, édesvíz, ennek rohamos fogyása komoly aggodalomra ad okot.

Ezek a legfontosabb ősz eleji teendők a kertedben

Ezek a legfontosabb ősz eleji teendők a kertedben

Dúsítsd fel a talajt!

A szeptember kiváló időszak a kert trágyázásához, hiszen már nincs túl meleg, de a talaj még jól átmozgatható. Ezért ilyenkor érdemes felásni a kertet és beforgatni a trágyát. Nem kellemes feladat, de a kerted nagyon hálás lesz érte, ráadásul ezzel a tevékenységgel az izmaidat is átmozgathatod.

Zuhanykabinra vágysz? Eláruljuk, miket tarts szem előtt!

Zuhanykabinra vágysz? Eláruljuk, miket tarts szem előtt!

A problémák akkor kezdődnek, ha a már berendezett lakásunkat szeretnénk átvariálni. Különösen bonyolult folyamat ez a fürdőszobai munkálatoknál. Ha a vizes helyiség alapterülete viszonylag kicsi és fürdőkádunkat zuhanykabinra cserélnénk helymegtakarítás céljából, de nem tudjuk, miképp fogjunk hozzá, íme egy kis segítség, mire is kell fokozottan figyelnünk!

Hallott már a hőszigetelős fürdőkádról? Na és a testformájúról?

Hallott már a hőszigetelős fürdőkádról? Na és a testformájúról?

Egyenes, aszimmetrikus, vagy sarokkád… melyiket válasszam?

A hagyományos egyenes fürdőkádak mellett ma már az izgalmas aszimmetrikus kádakat is fontolóra vehetjük, ha épp kádvásárlás előtt állunk. Na és ne feledkezzünk meg a kényelem és elegancia szimbólumáról sem: a sarokkádról! Ha már az eleganciánál tartunk: az Aphrodité testformájú kádban például minden hölgy görög istennőnek érezheti magát… Az akriltól az öntött márvány fürdőkádig, számos modellből válogathat: javasoljuk, hogy ne siesse el a döntést, hiszen a fürdőkád évtizedeken keresztül a fürdőkád meghatározó darabja lesz!

 

 

 

Ez a 7 dolog mindenképpen kapjon helyet az otthoni barkácskészletedben

Ez a 7 dolog mindenképpen kapjon helyet az otthoni barkácskészletedben

1. Mérőszalag

 

Szerintünk itt nem kell komoly fejtegetésbe mennünk. Hidd el, jól fog jönni például akkor, amikor el kell döntened, egy-egy kiszemelt bútordarab be fog-e férni a kiszemelt helyre – persze ezen kívül kismillió esetben veheted hasznát. A colstokkal szemben a legnagyobb előnye, hogy könnyen hajlik, így a nem egyenes felületeken is tudod használni.

Panel fürdőszoba ötletek mindenkinek

Panel fürdőszoba ötletek mindenkinek

Amikor egy ilyen kicsi helyiséget kell berendezni, mindig célszerű praktikus és multifunkciós megoldásokban gondolkozni, hogy végül tényleg minden elférhessen. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a végeredmény ne lehetne esztétikus és kellemes, ahová szívesen lépsz be esténként munka után, hogy egy ellazító fürdőt vegyél. Mutatjuk, hogyan használhatod ki megfelelően a rendelkezésre álló helyet.

 

Eleged van a világból? Vegyél egy meleg zuhanyt!

Eleged van a világból? Vegyél egy meleg zuhanyt!

Oldd a feszültséget

 

 Amennyiben stresszesen, görcsös, merev izmokkal térsz haza, akkor egy meleg zuhany alatt enyhülést találhatsz.A forró víz ugyanis köztudottan enyhíti a feszültséget, és nyugtatja az izmaidat, különös tekintettel a nyakadra, a válladra, és a hátadra.Számos tanulmány számol be arról, hogy a forró víz azáltal is csökkenti a szorongást, hogy növeli a testben az oxitocinszintet. Állj be te is a zuhany alá!Trükk: ne csak úgy vékony sugárban, hanem bátran, erős sugárban ereszd magadra a vizet, hiszen így a leghatásosabb. A zuhanyzás végén pedig már csak annyi a dolgod, hogy élvezd, hogy már nem érzed magad olyan fáradtnak,

Minőségi kerti bútorokhoz válasszuk a legjobb burkolatot!

Minőségi kerti bútorokhoz válasszuk a legjobb burkolatot!

Amikor álmaink kertjét vagy teraszát tervezgetjük, hamar felmerül a kérdés, hogy milyen burkolat is lenne a jó megoldás. Ha nem szereti a hűvösséget árasztó, a felfagyás veszélyét magába rejtő csempe vagy kő burkolatokat, akkor tökéletes választás lehet egy fa teraszburkolat, vagy egy fahatású fa-műanyag kompozit burkolat, elterjedtebb nevén WPC teraszburkolat megoldás (WPC = Wood Plastic Composit = Fa Műanyag Keverék).

A porcelánszaniter már a múlté, hódít az öntöttmárvány mosdó!

A porcelánszaniter már a múlté, hódít az öntöttmárvány mosdó!

Ismerje meg a kifinomult elegancia jegyében született, vadonatúj Tokyo öntöttmárvány mosdócsaládunkat!

Már első körben leszögezzük, hogy nem áll szándékunkban elmarasztalni a porcelán mosdókat, melyek a rendkívül kedvező ár-érték arány és a masszív, kopásálló felület mellett sok más egyéb pozitív jellemzővel rendelkeznek. Mindössze szeretnénk megismertetni Önöket egy modernebb alternatívával, amely még hosszabb távon minősül remek befektetésnek.

A piros színű hálószoba felér egy átokkal?

A piros színű hálószoba felér egy átokkal?

Mi a baj a pirossal, ha alvásról van szó?

A piros színnek igazán nagy hatalma van. Veszélyre, tilalomra figyelmeztet. Ha forgolódni akarsz este, és csak számolni a bárányokat, öltöztesd pirosba a hálószobád.

 

Kerekítsd fel! - Most Ön is segíthet.

Kerekítsd fel! - Most Ön is segíthet.

Amikor szembesülünk a sérült emberek kiszolgáltatottságával, akkor úgy érezzük, hogy mindenre van pénz ebben az országban, csak éppen arra nem, amire igazán szükséges lenne áldozni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elindított egy olyan adományozási rendszert, ahol a sok kicsi bizony sokra megy és a befolyt összeg valóban oda kerül, ahová az önzetlen adakozók szánták.

Mi ez a program?

Az elektromos kerékpár a biciklik Rolls-Royce-a lett?

Az elektromos kerékpár a biciklik Rolls-Royce-a lett?

Hamar rákaphatunk az „ízére”

Aki egyszer kipróbálja a közlekedésnek ezt a formáját, az utána nem akar lemondani róla. Nemcsak a kényelem miatt, hanem azért is, mert izzadtságcseppek nélkül éri el az úti célját, és nem okoz gondot a korábban nehezen leküzdhető emelkedő vagy szembeszél. Az ikres édesanyáknak ez igazi megváltás, amikor a gyerekkel akarnak menni valahova – és nem áll a garázsban egy autó vagy nem mennek túl messzire.Vannak azok a baráti/családi túrák, amiket csak azért hagynánk ki, mert azon aggódunk, nem tudjuk majd felvenni a többiek tempóját. Egy ilyen kerékpárral ettől sem kell tartanunk, hiszen az elektromos rásegítés lényege, hogy ezeket a különbségeket kiegyenlítse.

Medence vásárlás előtt ezekre mindenképpen figyeljen

Medence vásárlás előtt ezekre mindenképpen figyeljen

Ha gyors és egyszerű megoldást keres a nyári otthoni fürdőzésekre, akkor a felfújható medence vásárlása a legjobb választás.Sokan esnek abba a hibába, hogy megveszik a legegyszerűbb medencét és a szükséges kiegészítőket kispórolják a projektből. Ebből semmi jó nem sülhet ki, mivel így a medencék megfelelő védelem hiányában egyszezonosak lesznek: kilyukadnak, meggyengülnek, vagy tisztító berendezések hiányában az állandó vízcserét elégeli meg a tulajdonos.