Ne hamarkodd el a zuhanykabin választást, mutatjuk mire figyelj

Elsőre talán egyszerűnek látszik a zuhanykabin választásának gondolata, a választékkal szemben állva azonban gyakran ennek ellenkezőjét tapasztaljuk. A formák, kialakítások mellett rengeteg plusz funkcióval ellátott darabok is elérhetők a piacon, ami egyáltalán nem könnyíti meg a döntést. 

A méretek ismerete nélkül el se induljunk

A rendelkezésre álló hely kulcsfontosságú tényező a választás során, így ne felejtsük el megmérni, mekkora területen akarjuk elhelyezni a kiválasztott zuhanykabint. Ez alapján máris szűkíthetjük a kört, de továbbra sem leszünk lekorlátozva: a szögletes, aszimmetrikus vagy íves zuhanykabinok között egyaránt találhatunk alternatívát.

 

Nem kell csak a tálcák között nézelődnünk, hiszen a kabin alá fürdőkádat is tehetünk. Az ajtóknál ne felejtsük el szemügyre venni a nyílás irányát, így ugyanis elkerülhető a helyiség többi berendezésével való összeütközés. Ha a fürdőszobánkban nincs lehetőségünk kényelmesen kinyitni az ajtót, a befelé nyíló megoldásokat pedig nem szeretjük, válasszunk a csúsztatható alternatívák közül.

 

Legyen szem előtt a minőség

A műanyag mellett az edzett biztonsági üvegből készült kabinok is elérhetőek. A különleges eljárással kezelt anyaggal növelhető a nyomószilárdság, ezáltal alkalmasabb a fokozott igénybevételre. A másik alternatívához képest ugyan magasabb árkategóriára számíthatunk, viszont ezért cserébe egy tartósabb terméket kapunk.

Az elsőre olcsó vételnél ráadásul csere esetén nemcsak egy új darab vásárlásával, hanem a bontással is számolnunk kell, amihez az anyagi mellett idő vonzat társul. A kínálatot böngészve részesítsük előnyben a vízlepergető bevonatos darabokat, amit a későbbiekben könnyebben tudunk tisztántartani.

 

A zuhanytálca anyagára is figyeljünk

A zuhanytálca anyagát is érdemes körültekintően megválasztani. A lemezből készült darabok a ’90-es években voltak népszerűek, azóta kimentek a divatból, így csak kevés helyen érhetőek el.

 

A legelterjedtebb napjainkban az akril zuhanytálca, ami jó hővezető tulajdonságokkal bír, és könnyen tisztítható, a minőségre az esetleges sárgulás miatt érdemes ügyelni.

  

Az exkluzív kivitelt kedvelők számára elérhetőek a mű-, vagy öntött márványból készült zuhanytálcák, ami nem színeződik el, időtálló, ezen kívül magas a sav-, ütés-, kopás-, illetve hőállósága.