Blog

Zuhanyzó vagy kád? – nézőpontok és megoldások

2018.12.17 16:17
Homelux

Vannak, akik csupán azért vásárolnak kádat, hogy legalább a lehetőséget meghagyják egy időben távoli, télesti, forró fürdőre – hogy aztán végül időhiány miatt csak szökőévente egyszer kerítsenek sort az álom beteljesítésére.

Ugyanakkor, ha kisgyerek vagy idősebb ember van a családban, az szintén megnehezíti a választást. Első blogbejegyzésünkben alaposan körüljárjuk a zuhanyzó kontra fürdőkád témakört, hogy a helyes döntéshez minden nézőpont rendelkezésre álljon.

 

A zuhanyfülke helyet spórol

 

A zuhanyfülkével elérhető helymegtakarítás kézenfekvő előny, hiszen egy apróbb fürdőszobában inkább szeretnénk a helyet függőlegesen, mintsem vízszintesen kihasználni.

 

Ám a zuhanyfülke kiválasztásánál azért fontos, hogy a karcsú kialakítás mellett kényelmesen meg tudjunk fordulni a fülkében, és egy polcnak a tusfürdő, sampon számára is maradjon hely! A tolóajtós megoldások szintén kedveznek a minél praktikusabb helykihasználáshoz.

 

A fürdőkád alkalmas a zuhanyzásra, de fordítva...?

 

Mindenképp a fürdőkádak előnyeit gazdagítja az a tény, hogy rugalmasabban felhasználhatóak testhelyzet és helykihasználás szempontjából.

 

Itt a kényelem mellett olyan szempontokat is figyelembe kell venni, mint a gyógyászati (pl. gyógynövényes) fürdőkre való igény, illetve az idősek számára ülőke igénye. Ilyen esetekben valóban „jól jöhet” a fürdőkád megléte.

 

Pénz beszél... 

 

Árszabás szempontjából el lehet mondani, hogy - mint minden fürdőszobai terméknél - a legegyszerűbb és a luxus jellegű cikkek között óriási árkülönbséget fedezhetünk fel.

 

Annyi azonban általánosságban kijelenthető, hogy a fürdőkádak a pénztárcabarátabb kategóriába tartoznak – ám ha tovább olvas, kiderül, hogy ez hosszú távon nem feltétlenül jelenti azt, hogy a beruházás Ön számára is megéri.

 

Gyors tisztálkodás, vagy ellazulás a cél?

 

A fürdőkád kialakítása hosszabb időzésre csábít a fürdőszobában: a habos, illatos, forró vízzel teli kád nyugtatja az idegeket, ellazítja a testet, segít a kikapcsolódásban.

 

Azonban prózaira véve a szót, nem nehéz belátni, hogy a csalogatóan élvezetes elfoglaltság hosszú távon fokozottan megterheli a vízszámlánkat.

 

Érdemes tesztelni, hogy mi magunk mennyi vizet használunk el egy átlagos fürdőzés, illetve zuhanyzás során, hogy a vízmennyiségeket összehasonlítva, képet kapjunk szokásainkról. Ha a hosszadalmas (legalább 8-10 percig tartó) zuhanyzást részesítjük előnyben, az is előfordulhat, hogy a zuhanyzással épp annyi, sőt, még több vizet használunk el, mint fürdéssel!

 

Egyesítse a fürdőkád és a zuhanyzó előnyeit

 

Ha végképp nem tud dönteni, mert mind a kád, mind a zuhanyzó tulajdonságait szeretné megtartani, akkor válasszon a fürdőkádhoz üveg kádparavánt, kádfalat – így a család minden tagja szabadon dönthet, hogy aznap melyik lehetőséget választja a reggeli vagy esti tisztálkodáshoz.

 

A víz nem a fürdőszoba padlóját fogja mosni, és használata mellett kedvünkre változtathatjuk testhelyzeteinket – végezetül pedig, a tágas tér révén a fürdősónak is marad hely a kád mellett…

 

A zuhanyfüggönynél higiénikusabb, tartósabb, és nem utolsó sorban esztétikusabb megoldásról van szó.

 

Ha tetszett blogbejegyzésünk a kádak és a zuhanyzók összehasonlításáról, ossza meg ismerőseivel!

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu