Erkély ötletek - Így rendezd praktikusan és esztétikusan az erkélyedet

Habár egy ápolt és tágas kert mindig jól hangzik, sokan szavaznak inkább az erkélyre. Ez érthető is, hiszen ebben az esetben nem kell olyasmikkel bajlódni, mint a fűnyírás, a sövény igazítása vagy a fák metszése. Viszont a hely is jóval szűkösebb, ezért fontos, hogy a rendelkezésre álló tér megfelelően legyen kihasználva.

Erkély ötletek - Így rendezd praktikusan és esztétikusan az erkélyedet

Mindez persze nem jelenti azt, hogy az erkély végül ne lehetne esztétikus és otthonos. Mindössze arról van szó, hogy egészen más bútorokra és kialakításra lesz szükséged ahhoz, hogy egy igazán funkcionális és dekoratív helyiség legyen. De lássuk is, hogyan érheted ezt el!

 Erkély ötletek - Így rendezd praktikusan és esztétikusan az erkélyedet

 

KICSI ERKÉLY, NAGY ÖTLETEK

Tény és való, hogy manapság már nem ritka, hogy tágasabb erkélyekkel is találkozhatsz. Ám szenteljünk előbb egy kis figyelmet a szűkösebb társaiknak, hiszen itt szükség lesz a kreativitásodra. A helytakarékos megoldásokat szerencsére több irányból is megközelítheted, így könnyedén megtalálhatod azokat, amelyek jól illeszkednek a lakásodba.

Az egyik megoldás az erkély bútorozására, ha olyan darabokat válogatsz, amelyek többfunkciósak. Például olyan asztalt, vagy ülőalkalmatosságokat, amelyeket tárolónak is használhatsz. Így nem okoz problémát a pakolás, de a kényelmi faktor sem szenved csorbát. Azonban nem tudsz minden berendezésből olyat keresni, ami megfelel ennek a kritériumnak, itt jön képbe a következő szempont.

Vannak olyan alkalmatosságok is, amelyeket egyszerű összecsukhatsz, vagy felhajthatsz. Így ha éppen nem a reggeli kávédat szeretnéd elszürcsölni a korai napsütésben, hanem a biciklidet szerelnéd, akkor lesz rá elég helyed. Egyetlen mozdulattal újraszervezheted az egész teret. Ez egy erkély esetében igazi aduász, hiszen nem állnak a rendelkezésedre egész hektárok.

 Erkély ötletek - Így rendezd praktikusan és esztétikusan az erkélyedet

 

MI AZ, AMIRE VALÓBAN SZÜKSÉGED LESZ?

Az optimális elrendezés érdekében célszerű átgondolnod, hogy mi az, amit nem tudsz majd mellőzni. Például biztos, hogy szükséged van arra az ormótlan szekrényre? Na, és arra a sarokgarnitúrára? Nem kételkedünk benne, hogy érzelmi értéke is van ezeknek a bútoroknak, de a kevesebb néha több.

Bizonyos darabokat viszont nem tudsz megúszni. Például ha szeretsz az erkélyen időzni, netán a barátaidat is áthívni egy kis esti borozgatásra, akkor nem spórolhatsz az asztallal és az ülőhellyel. Viszont választhatsz belőle olyat, ami igazán sokoldalú. Ilyen a Vieste erkély szett is, ami sokkal többet tud, mint elsőre gondolnád.

Hogy mit is tud? Nos, a bútor varázsa abban rejlik, hogy az összes fentebb említett kritériumnak megfelel. Összehajthatod, ha nincs rá szükséged, kényelmesen üldögélhettek rajta hárman is, de a középső elemet felhúzva asztalt is varázsolhatsz a székekhez. Ennek köszönhetően jól alkalmazhatod az erkélyen vagy a teraszon, ha spórolnod kell a hellyel.

Néhány jó ötlettel és egy kis fantáziával az erkélyből is lehet igazán megkapó és mégis funkcionális birodalmat varázsolni. Így neked sem kell majd hiányt szenvedned a napfényes ebédekben és a kellemes, délutáni napozásban. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy összeválogasd azokat a bútorokat, amelyek lehetőséget adnak a térjátéknak.

 

A Vieste erkély szett mellett természetesen további izgalmas darabokat is találhatsz webáruházunkban. Ha már megálmodtad a kialakítást, akkor ideje belevágni a tervezésbe, majd a megvalósításba is. Termékeink leírásaiban megtalálhatod a pontos paramétereket is, így könnyedén megtalálhatod a megfelelő méretű berendezéseket.