Így találhatod meg a tökéletes matracot két személyre

Éppen matrackeresésben vagy az új hálószobádba? Akkor bizonyára te is szembesültél vele, hogy mennyi különböző típus közül választhatsz. Ortopéd, memóriahabos, vákuumos, csak hogy néhányat kiemeljünk a hatalmas választékból. De vajon melyik az ideális választás? És legfőképpen, hogy találhatod meg azt a darabot, ami az ágy mindkét lakójának megfelelő?

Így találhatod meg a tökéletes matracot két személyre

Így találhatod meg a tökéletes matracot két személyre

Amikor franciaágyba keresel matracot, a méretek mellett azzal a lehetőséggel is szembe kell nézned, hogy az igényeitek esetleg eltérnek. Így aztán a kétszemélyes matracok közül sem olyan egyszerű a választás. Ám úgy határoztunk, hogy segítünk neked a választásban, így lehetőséged lesz arra, hogy megtaláld azt az ágybetétet, ami mindkettőtöknek ideális.

 

MILYEN MATRACOK LÉTEZNEK EGYÁLTALÁN?

A rugós és a memóriahabos matracokról valószínűleg már mindenki hallott. Előbbi kemény vagy félkemény alátámasztást biztosít, a test számára. Élettartama igen hosszú, az acélrugóknak köszönhetően. A memóriahabos modellek pedig annak köszönhetik népszerűségüket, hogy a test állapotára reagálva keményednek vagy puhulnak, attól függően, mire van épp szükség.

A vákuumos matracok a memóriahabos darabokhoz hasonlóan a test hőjére reagálnak. Ez alapján képezik ki a kényelmes fekvőfelületet a test számára, attól függően, hogy milyen mértékű puhulásra van szükség.

A szintén hagyományos, szivacs matracok vastag, jó minőségű pur hab felhasználásával készülnek. Kedvező ára mellett azért is örvend nagy népszerűségnek, mert különböző keménységben kapható így mindenki könnyedén megtalálhatja a számára ideális darabot. Mivel alapanyaga rugalmas, követi a test vonalát is és ezzel biztosítja a kellő támasztékot.

Az ortopéd matracok szintén a keményebb alvófelületek során gyarapítják. Ez a típus is rendelkezik rugókkal, ugyanakkor olyan alapanyagokból készül, amelyek allergiások számára is ideálisak. Terhelhetőségük igen magas, 5 zónás súlyelosztással rendelkezik, ezért hosszú élettartam várható tőle.

 Így találhatod meg a tökéletes matracot két személyre

 

DE HOGYAN IGAZODHATOK MINDKETTŐNK IGÉNYEIHEZ?

Ez a kérdés sosem könnyű. Hiszen megeshet, hogy te allergiától szenvedsz, míg a partnered reumával küzd, vagy éppen mindketten makkegészségesek vagytok, csak épp eltérnek az igényeitek az alvás terén. Bármelyik is legyen a helyzet, ne aggódj! Van megoldás.

Mit lehet tenni akkor, hogyha az egyik fél pihe-puha birodalomra, míg a másik inkább kemény, jól támasztó ágyra vágyik? Egy rossz választás ráadásul azt is eredményezheti, hogy a pihentető alvás helyett reggel majd nyúzottan és energiahiánnyal küszködve kelsz majd fel az ágyból.

Ilyen esetben egy memóriahabos vagy egy vákuumos matrac jó döntés lehet. Süppedős anyagát a puha ágyak pártolói kedvelik, ugyanakkor megfelelő támaszt nyújt nem csak a gerinc, de a test minden pontja számára egyaránt.

A kemény és félkemény matracokat akkor érdemes választani, ha gyakori gerincbántalmaktól, esetleg sérvtől szenvedsz. Ilyen esetekben ugyanis a puha felület tovább ronthat a helyzeten. Ha pedig valamelyikőtök tartós légúti problémákkal küzd, mindenképpen olyan modellt érdemes hazavinnetek, melynek a huzata mosható.

A válogatásra szánt időt nem érdemes rövidre szabni. Különösen igaz ez akkor, hogyha nem csak egy fő igényeihez kell igazodni, hiszen ebben az esetben még nehezebb lehet a folyamat. Mindenképpen mérlegeljétek az igényeiteket és azokat összevetve hozzátok csak meg a végső döntést.

 Így találhatod meg a tökéletes matracot két személyre

 

Amennyiben nem juttok dűlőre, célszerű lehet, ha néhány próbát is tesztek. Elvégre meglehet, a megoldás éppen előttetek van, csak épp még nem adtatok neki esélyt. A megfelelő ágybetéttel azonban mindketten csak nyerhettek, hiszen valódi, pihentető alvásban lehet majd részetek minden éjjel.