Előszoba festés ötletek tavaszra – Te készen állsz rá?

Neked mi jut eszedbe a tavaszról? A nemsütés? Az allergia? Vagy esetleg a felújítás? Ha az utóbbi, akkor valószínűleg már azon töröd a fejed, hogy milyen feladatok várnak rád és hogy mennyit kell majd utána takarítanod. A feladatokat ugyan nem tudjuk levenni a válladról, de abban segíthetünk, hogy hogyan uralkodhatsz a káosz felett.

Előszoba festés ötletek tavaszra – Te készen állsz rá?

Előszoba festés ötletek tavaszra – Te készen állsz rá?

Mielőtt egyáltalán kapkodni kezdenél, először döntsd el, hogy egyáltalán mit szeretnél megvalósítani. Csak egy kis frissítést? Teljesen átalakítanád a helyiséget? És ha így van, milyen arculatot szeretnél kialakítani? Milyen hangulatot szeretnél teremteni, amikor a vendégeid belépnek az ajtón? Lássunk néhány praktikus előszoba festési ötletet!

 

NE A SZÍNT KERESD!

Most valószínűleg az égig szaladt a szemöldököd, pedig valóban nem a szín az, amit meg kell keresned. Az arculat kialakítása során sokkal fontosabb kérdés, hogy milyen hatást szeretnél kiváltani. Például ha természetes hangulatra vágysz, akkor a meleg, barnás színek és a zöld bizonyos árnyalatai jók lehetnek.

A zölddel azonban érdemes vigyázni! Ha rosszul választasz, akkor csak egy fogorvosi várót idéz majd fel az előszoba.

Az sem árthat, ha vannak elképzeléseid a bútorokról, amiket elhelyezel az előszobában. Persze, könnyű dolgod van akkor, hogyha azokat nem cseréled le, mivel így már van egy támaszod a választás során. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne alakíthatnál új arculatot.

Tegyük fel, hogy sötétbarna előszoba bútoraid voltak, amiket eddig egy klasszikus típusú helyiségben használtál! Változtatni szeretnél? A sötét színek remekül alkalmazhatóak modern környezetben is. Világos falakkal és néhány magasfényű berendezéssel máris sokat változtathatsz a megjelenésen és élvezheted az új előszobádat.

 Előszoba festés ötletek tavaszra – Te készen állsz rá?

 

SZERETNÉL VALAMI „PLUSZT”?

Lehet, hogy már meg is találtad a színt. Már ott pihen melletted a vödör festék, mégis úgy érzed, hogy valami hiányzik. Így van? Napjaink trendjeit böngészve ez nem is olyan meglepő. Hiszen tele vannak a magazinok és online cikkek lélegzetelállító fali díszítésekkel. Nem csoda, ha a te figyelmedet is megragadták.

Kifejezetten dekoratív lehet, ha néhány megkapó mintát pingálsz a falra. Vegyük alapul a fenti példát a modern előszobával! Fogj egy ecsetet és pingálj néhány sötét a bútorok színével harmonizáló kockát a falra! Ha nem elég biztos a kezed, akkor készíthetsz hozzá néhány sablont is papírból.

Az is előfordulhat, hogy nem szeretsz ilyesmikkel pepecselni. Erre is létezik természetesen több megoldás is. Vásárolhatsz néhány dekoratív bordűrt a falra. Jelöld ki a helyét és ezen a vonalon haladva a fal felső részét fesd valami más, lehetőleg egyszerű színre – általában a fehér a legnépszerűbb ezen a téren. Végül helyezd fel a vonalra a dekorszalagot és készen is vagy!

Ennél természetesen jóval több előszoba festés ötlet is létezik, hiszen lehet, hogy már a saját terveid készen állnak. Bátran engedd szabadjára a fantáziádat, amikor az otthonodat újítod fel, elvégre ez az a hely, ami nem csak az egyéniségedet tükrözi majd, de itt fogod tölteni a kikapcsolódásod idejét is. Kulcsfontosságú, hogy jól érezd magad benne.

Ha már letetted a festőhengert, akkor ideje beszerezni az új bútoraidat is. Nem tudod, honnan vásárold meg őket? Nézz körül webáruházunkban, ahol változatos és színes felhozatalt találsz előszoba bútorokból. Ezekkel a darabokkal könnyedén berendezheted azt az előszobát, amit megálmodtál magadnak.