Elektromos törölközőszárító működése

Veled is megesett már, hogy az esti zuhany után kinyúltál a törölköződért, de puha melegség helyett hideg és nyirkos textil fogadott? Ez igen kellemetlen élmény, ami mindenkivel legalább egyszer megesett már életében. Pedig nem törvényszerű, hogy ennek minden este így kellene történnie.

Elektromos törölközőszárító működése

 

Ideális esetben természetesen a nyári időszakban az éjszaka vagy a nap folyamán megszárad a törölköző. Ugyanakkor ezernyi oka lehet annak, hogyha mégsem így történik. Lehet, hogy a gyermeked éppen eláztatta a fürdőszobát, vagy aznap megmártóztál a kerti medencében és még mindig egy kissé nedves a textil. De éppen ezekre a problémákra találták ki a törölközőszárító radiátorokat.

 

Mi a különbség a radiátor és a törölközőszárító radiátor között?

Természetesen mindkettő fűt. Azonban a legtöbb klasszikus radiátor nem alkalmas arra, hogy ráterítsd a száradó ruháidat és törölköződet. Ilyenkor jön a zsonglőrködés és a bonyolult hajtogatás, hogy valahogy mégis sikerüljön ráterítened és kihasználni a belőle áradó meleget.

Emellett az is komoly probléma lehet, ha távfűtést használsz. Ebben az esetben ugyanis nyáron elfelejtheted a gyors szárítást, mert nem üzemel a fűtés. Ilyenkor marad a várakozás, próbálkozol a napra kiteríteni a fürdőlepedőt, reménykedve, hogy talán így gyorsabban menni fog. Végül sóhajtva előveszel egy új törölközőt inkább, mert nem jött össze.

A szárítóból ellenben vehetsz olyat, ami a fűtéstől független. Persze, van rá lehetőség, hogy összekösd a rendszert. De ha szeretnéd kihasználni a benne rejlő lehetőségeket nyáron is, akkor egy elektromos modell lesz a neked való, mert ezt bármikor bekapcsolhatod és használatba veheted, ami akkor is praktikus, ha éppen elkapott egy nyári zápor és a csempén ácsorogva vacogsz a hideg fürdőszobában.

 

Hogyan válassz szárítót?

Ezeknek a radiátoroknak nagy előnye, hogy a használatukat nem befolyásolja negatívan a fürdő mérete. Persze, ha nagyon kicsi a helyiség, akkor nem célravezető a legnagyobbat megvenni. De vékony kialakításának köszönhetően akár felszerelhető, akár különálló típust választasz, az könnyedén elfér majd a helyiségben.

Ha hely szűkében van és nem akarsz egy egész adag mosást megszárítani, akkor akár egészen kompakt darabot is választhatsz. Ezek még a falon is csak kis területet foglalnak el. Működési elvük megegyezik nagyobb társaiéval, mindössze méretben térnek el tőlük.

Az is megeshet, hogy nem szívesen szerelnél a falra, mert akkor azt a csempe bánná. Ez az ellenérved teljesen érthető, hiszen bizonyára nem kevés munkád van a fürdő arculatának kialakításában. Ilyen esetben választhatsz különálló radiátort, amit elegendő letenned a falhoz és már használhatod is. Mivel nem fix, ezért a fürdőszoba átrendezése sem jelenthet vele problémát.

Egy törölközőszárító radiátor nem csak azt teszi lehetővé, hogy mindig meleg és száraz törölköző várjon rád fürdés után. A használatával függetlenedhetsz a távfűtéstől, így bármikor van szükséged rá, csak be kell kapcsolnod. Ez nyáron a strandszezonban kifejezetten előnyös lehet, hiszen ilyenkor termelődik a legtöbb vizes holmi, amelyeknek a szárítása többé nem okoz majd fejfájást.

 

Elektromos törölközőszárító működése

 

Szeretnél beszerezni egy ilyen praktikus szárítót? Akkor nézz be webáruházunkba, ahol az összes fentebb bemutatott típust megtalálhatod! Sőt, akár egyedi kialakítású radiátort is választhatsz, ami tökéletes éke lehet a fürdőszobádnak.