Kerti asztal ötletek

Milyen szempontokat kell majd figyelembe venned a választáskor? Elvégre egy rossz választással nem csak pénzt veszíthetsz, de az is megeshet, hogy túl nagy helyet foglal. Az is megeshet, hogy éppen fordítva történik: túl kicsinek bizonyul az család számára. Hogyan lehet akkor megtalálni a megfelelőt?

Kerti asztal ötletek

Az ideális méret

 

Az ideális méret kiválasztása nagyban függ attól, hogy mire szánjátok a kerti asztalt és hogy hányan fogjátok körbeülni. Elvégre nem mindegy, hogy a vasárnapi ebédhez keresitek a bútort, vagy csak az ebéd utáni kávét szeretnétek a természet lágy ölén élvezni. Elsőként tehát ezt kell majd fontolóra venni.

 

 

Egyértelmű, hogy az étkezésekhez nagy méretű kerti asztalra lesz szükség. Elvégre nem csak arról van szó, hogy sokan fogjátok körbeülni, de el kell férnie az evőeszközöknek is, valamint az ebédnek is. Erre a célra a legjobban a hosszúkás, ovális vagy szögletes asztalok, ahol mindenki kényelmesen elfér a tányérjával együtt.

 

Ugyanakkor nem érdemes alábecsülni a kisebb darabokat sem. Ezek segítségével ugyanis könnyedén kialakíthatod a saját, nyugalmas kis szigetedet. Egy ilyen asztalka remek lehet akkor, hogyha szeretnél kiülni a kertbe egy csésze kávéval vagy teával, miközben egy izgalmas regényt olvasol a napsütésben. Jól hangzik, nem igaz?

 

Milyen stílusú asztalt válasszak a kertbe?

 

Ha erre a kérdésre röviden akarnánk válaszolni, akkor azt mondanánk, hogy amilyen tetszik neked. Ugyanakkor tudjuk, hogy ezt nem mindig olyan egyszerű eldönteni. Elvégre annyi különböző, dekoratív kerti asztal létezik! Nem csoda, ha a bőség zavarában neked is nehezedre esik közülük választani. Éppen ezért segítünk neked ebben a kérdésben is.

 

Dining Table set in Lush Landscaped Garden

 

Az leső kérdés, ami ilyenkor felmerül, hogy milyen a kert többi bútora? Ha még csak most rendezed be, akkor a helyzet nagyon egyszerű, hiszen még teljesen szabad előtted a terep, hogy olyan darabokat válassz, amilyet csak szeretnél. Ha viszont már vannak kerti bútoraid, akkor célszerű ahhoz igazítani az újakat is az egységes összhatás érdekében.

 

Ez persze nem zárja ki a stílusok keveredésének lehetőségét sem. A modern darabokat egy kis leleményességet latba vetve kombinálhatod egy kicsit természetesebbekkel. Emellett a letisztult formák, valamint a rattan bútorok igazi jolly jokerek, mert a színekre ügyelve szinte bármilyen arculatba könnyedén beilleszthetőek.

 

Terrace in the garden with patio chairs and table

 

Ha te is azok közé tartozol, akik számára fontos, hogy a kert igazi közösségi térré váljon, akkor annak elengedhetetlen kelléke a kerti asztal. Ez ráadásul akár az arculat középpontját is alkothatja majd, ami köré a többi darabot szervezed majd stílusban és elrendezésben egyaránt. Így lehet majd a kerted igazán hangulatos és praktikus is egyben.

 

House patio with rattan table

 

Nem találtad még meg a tökéletes kerti asztalt? Tekintsd meg webáruházunkat, ahol változatos és széles kínálattal várunk! Ha pedig megtaláltad az igazit, akkor nincs más hátra, mint megtalálni számára a tökéletes helyet és élvezni a friss levegőn töltött időt.