Csempevágó

Ebben a kategóriában található teljes csempevágó kínálatunk! A csempék és általában a burkoló anyagok olyan helyekre kerünek, ahol nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ezért ezek kemény anyagok, így a vágásukhoz is erős eszközre van szükség. 

 

Ha otthonunkban kisebb csempézési, burkolási munkákat mi magunk szeretnénk elvégezni, egészen biztos, hogy szükségünk lesz egy megfelelő csempevágó eszközre. Sok bosszúságtól kíméljük meg magunkat, ha ezt a feladatot ezzel az eszközzel és nem valamilyen házi megoldással végezzük. A csempevágó használata segíteni fog a szép vágási felület kialakításában és a könnyű törésben is.

tovább bezár
3 db termék

Milyen előnyei vannak egy csempevágónak?

 

Teljesen mindegy, hogy milyen méretű burkoló anyaggal dolgozunk, egész biztos, hogy lesz olyan helyzet, amikor kisebb darabokra lesz szükségünk. Vagy a sor végén, vagy a sor elején, de az is előfordulhat például, hogy ki kell vágnunk valaminek a helyét. Az az egy biztos, hogy előbb vagy utóbb vágni fogunk!

 

Az otthoni kisebb burkolási munkákhoz tökéletes eszköz lesz számunkra egy kézi csempevágó. Ezek felépítése nem túl bonyolult, mindössze egy vágóasztal, a vezetősínek, a vágókar és a vágókorong alkotják. A vágókerék nevével ellentétben nem vág, hanem karcol. Ezért nem kell pengeélesnek lennie, viszont erős ötvözetből kell készülnie.

 

A kézi csempevágó előnye, hogy gyors, csendes, és pontos, tiszta vágást tesz lehetővé. A választékunkban is szereplő két sínes csempevágónak köszönhetően, mivel a két sín között is látjuk az anyagot, még pontosabban tudunk vágni!

 

Így használd a csempevágót!

 

Egy kézi csempevágó használata az egyszerű felépítéséből adódóan nem túl bonyolult, azonban egy kis gyakorlatra szükség lehet. Ehhez használhatunk különböző anyagú burkoló lapokat, törött csempéket, amit nem sajnálunk. Első lépésként mérjük ki pontosan a vágás helyét, és jelöljük meg! Ezt akár egy egyszerű ceruzával is megtehetjük. 

 

Ezután fektessük a csempénket a vágóasztalra úgy, hogy a jelölés pontosan a vágóél alatt legyen. Fogjuk jó erősen a vágni kívánt anyagot, hogy munka közben ne mozduljon el, majd a vágókar segítségével karcoljuk végig a jelölés teljes hosszában a csempénket. Előfordulhat, hogy ezt a mozdulatot többször is meg kell ismételni. Ezután nincs más dolgunk, mint a karcolás mentén, egy erős, határozott mozdulattal ketté pattintani a burkoló lapunkat. 


Webshopunk barkácsgép kínálatában található kézi csempevágóval 700 mm hosszban és 450 mm hossz átlóban fogsz tudni könnyen és szépen vágni.