Ütvefúró

A műhelyben számos olyan eszközre van szükség, amire először nem is gondol az ember. Pedig nemcsak a csavarhúzónak, a szögeknek, a kalapácsnak van helye a szerszámosládában, hanem bizony az ütvefúróknak is. Ez a rendkívül sokrétű készülék bevethető szinte bármilyen kinti munkára, főként, ha sikerül két sebességfokozatú típust beszerezni.

 

Lehet vele fúrni, ütvefúrni, de még csavarozni is, így tulajdonképpen nincs olyan feladat, amihez ne lenne szükség erre a szerszámra. Éppen ezért tartunk a webáruházunkban megannyi elektromos változatot, amelynek nagy hasznát lehet venni.

tovább bezár

Mire használható az ütvefúró?

 

Ez az eszköz számos feladatot képes ellátni a háztartásban. Nemcsak ütvefúrásra, hanem sima fúrásra és csavarozásra egyaránt használható. Az anyagok tekintetében sem szükséges kompromisszumot kötni, hiszen jól elbánik a fával, a fémmel, de még a legtöbb faltípussal is. Nem gond neki sem a tégla, sem a kő, sem pedig a gránit, illetve a márvány. Így akár egy modern otthonban, ahol valószínűleg több a drágább anyag, ott is bátran alkalmazható ez a szerszám.

 

Bár egy puhább betonnal elbír, ha nem muszáj, akkor ebben az esetben ne ezt akarjuk használni. A kemény betonhoz sokkal jobb megoldás ugyanis egy fúrókalapács, ami a webáruházunkban szintén széles választékban megtalálható. 

 

Hogyan működik és milyen típusai vannak?

 

Az elektromos ütvefúrók nagy előnye, hogy az ütési energia mértéke egyenesen arányos a fordulatszámmal. A Hecht gyártmányai között ott van például az 1070-es modell, amely egy 230 V-os feszültségű, 640 W teljesítményű változat, aminek tömege nem éri el még a két kilogrammot sem. A praktikus szerszámot hagyományos tokmánnyal látták el, így rendkívül könnyen lehet kezelni, még egy kezdő barkácsoló számára is. A könnyű súlya hatékony és hosszú idejű munkát tesz lehetővé, a fordulatszám szabályozhatósága pedig garantálja, hogy sokkal egyszerűbben végezhessünk a feladattal. 

 

Ami pedig az 1100 wattos kivitelt illeti, ez szintén egy 230 V-os feszültségű modell, amit nagyon könnyű építési és felújítási munkákhoz használni. Az elektromos szerszám fúrásra szolgál, így alkalmazható betonhoz és téglához egyaránt. Éppen ezért érdemes tehát körbenézni a széles kínálatunkban és kiválasztani a tökéletes műhelyi társat.