Körfűrész

Ebben a kategóriában körfűrész választékunkat találod, melyek rendkívül hasznos szerszámgépek, hiszen számos anyag vágható a segítségükkel. Például fa, furnér, alumínium és műanyag. Egy kézi körfűrész praktikusabb a hordozhatóság szempontjából, mint egy asztali fűrész, ráadásul hobbi barkácsolók számára is ideálisabb. 

 

Az akkumulátoros körfűrészek igen közkedveltek, hiszen gond nélkül dolgozhatsz velük bárhol, anélkül hogy vezetékre lenne szükséged. Népszerűek az elektromos változatok is, melyek stabil állvánnyal együtt alkalmasabbak a vastagabb farönkök darabolásához.

tovább bezár

A körfűrészek használatánál nagyon fontos a megfelelő védelem. Védőszemüveg és fülvédő is szükséges a biztonság érdekében. Nem mindegy az sem, hogy milyen ruhát viselsz közben. A fűrészekkel történő munka közben kerüld a bő darabokat, melyek könnyen beakadhatnak lógó részeik által!

 

Vágás biztonságosan, körültekintően

 

A védőfelszereléseken túl figyelmet kell fordítani a megfelelő munkaterületre is, amelynek elegendő szabad teret kell biztosítania, valamint tisztának, csúszásmentesnek kell lennie. Állványos fűrészek esetében is fontos a bőséges terület, hogy szabadon használhasd mindkét kezedet, stabilan. Kizárólag olyan fűrészlapot használj, amely méretét tekintve megfelelő az adott szerszámgéphez. 

 

Válassz olyan körfűrészt, amely a legkényelmesebb számodra, például kézi, könnyen hordozható darabot vagy inkább állványos, fixen rögzített, elektromos gépet! Vedd figyelembe azt is, hogy milyen felülethez fogod használni, azaz konkrétan mi az elvégzendő feladat!

 

Merülj el kerti gép kínálatunkban, és inspirálódj a kertészkedés, barkácsolás szerszámgépeit illetően!

 

A körfűrész használatának alaplépései

 

Mielőtt nekilátsz, gondoskodj a védőfelszerelésekről! Ezután biztosítsd a környezetet, az állványosnál is ügyelj a megfelelő rögzítésre, ha pedig asztalhoz fixálod, akkor is bizonyosodj meg a stabil helyzetéről! 

 

Válassz ideális fűrészlapot! Ez a vágás típusától és az anyagtól is függ. A vágás mélysége beállítható gyorsszorító karral, ennek hiányában pedig szerszámokkal. A körfűrészekkel való munkánál a stabilitás, a megfelelő körülmények és a védőfelszerelések alkalmazása a legfőbb. Dolgozz körültekintően, erős, strapabíró szerszámgépekkel!