Hőlégfúvó

Manapság nem igazán számít népszerű szerszámgépnek a hőlégfúvó, pedig rengeteg mindenre használhatjuk fel otthon is. Funkcionalitást tekintve eltérő készülékek kaphatók, érdemes alaposan szemügyre venni őket. Főként akkor vehetjük hasznát, ha sokat tevékenykedünk a műhelyben, szeretünk mindent saját magunk megoldani.

 

A profi szakemberek előszeretettel használják a webáruházunkban is kapható készülékeket, így nem csoda, hogy egyre többet rendelnek meg tőlünk a vásárlók. Érdemes tehát körbenézni a széles palettánkon még ma!

tovább bezár
Gyártó
Készletinformáció
További szűrők

Hogyan működik egy hőlégfúvó?

Ennek a szerszámnak a kézi változata pisztoly alakú burkolatban található, amelyben egy motor által működtetett ventilátor helyezkedik el. Ez a beszívott levegőt egy villamos energiával ellátott fűtőtesten hajtja át, ennek köszönhetően a levegő, ami távozik belőle, forróvá válik. 

A leginnovatívabb típusokon manapság már szinte bármit be lehet állítani, így akár a hőfokot is. Legyen szó például a kívánt fokozatról, ezek mind nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyes anyagok kisebb eséllyel olvadjanak meg, illetve ne váljon hólyagossá a felületük a nagy hő hatására. 

Az elektromos hőlégfúvók palettája

A webáruházunkban kapható modellek között ott van a Hecht 2022-es elektromos hőlégfúvó, amely egy igazán praktikus és erőteljes gépezet. Az eszköz a súlyának és a méretének köszönhetően nagyon rugalmasan használható szinte bármilyen műhelyi feladathoz. Legyen szó szárításról, olvasztásról, esetleg a lakkok és festékek eltávolításáról egyaránt, szinte semmi nem okoz számára problémát. Amennyiben pedig csöveket illesztenénk össze, szintén jó megoldásnak bizonyul a 2022-es jelzésű darab. 

A hőlégfúvó egyes feladatokhoz nélkülözhetetlen segéd, így a fém és a műanyag megmunkálásához mindenképpen érdemes beszerezni egy modern és megbízható fajtát. Ezen a változaton szabályozható a hő, így a hőre táguló műanyagokat is könnyedén zsugorítani tudjuk, esetleg hegeszteni vagy éppen alakítani rajtuk. 

Ami pedig a gázolajos Hecht gyártmányt illeti, ez egy 230 V feszültségű, 50 literes térfogatú változat, amely akár 51 kW teljesítményre is képes. Egy óra alatt 5 litert fogyaszt, ami elsőre soknak tűnhet, ám ez a modell gyorsabb és hatékonyabb, így megéri beruházni rá.

Érdemes tehát szétnézni a barkácsgépeink között és kiválasztani a megfelelő darabot!