Hogyan rendezd be panellakásod olcsón? - Költséghatékony megoldások

A panellakás felújítását követően, jön a fontos kérdés. Hogyan fogod berendezni, milyen bútorok, kiegészítők fogják díszíteni lakásodat? Ez azért kardinális rész, hiszen teljesen új atmoszférát teremt majd otthondonak. A panellakás berendezése azonban gyakran kihívást jelent, különösen akkor, ha költségkímélő megoldásokat keresel. Ha eddig azt gondoltad volna, hogy ez lehetetlen, akkor biztosan meg fogsz lepődni! Most megosztunk veled néhány tippet és ötletet arról, hogyan valósítsd meg tökéletes lakásodat a saját stílusodnak megfelelően, anélkül hogy a túlzottan megterhelnéd pénztárcádat!

Hogyan rendezd be panellakásod olcsón? - Költséghatékony megoldások

A panellakás ízléses és stílusos berendezése sokszor nehéz feladat, mivel a kreativitáson kívül szükség van arra is, hogy tudjuk mi mutat jól egy ilyen típusú ingatlanban. Lényeges szempont a belmagasság, a helyiségek elosztása és a tárolási lehetőségek is. Figyelembe kell venni a lakás főbb részeinél, mint például a konyha és a fürdőszoba kialakításánál, hogy minél praktikusabban használjuk ki a tér adottságait. Ezenkívül fontos, hogy milyen kiegészítőkkel lehet feldobni a helyiséget, és hogyan lehet berendezni úgy, hogy a tágas tér hatását keltse. Mindezek mellett természetesen a költséghatékonyságra helyezve a hangsúlyt. A homelux.hu webáruházban mindezekre szuper megoldásokat találhatsz.

Kezdj a megfelelő bútorok kiválasztásával

A lakás méretéhez igazítva válaszd ki a megfelelő bútorokat. Használj ki minden szabad felületet, akár a padlótól a mennyezetig. Semmiképp se válassz nagy, zömök bútorokat, inkább a funkcionalitásra helyezd a hangsúlyt. Érdemes olyan darabokat kiválasztani, melyek könnyen igazíthatóak, átalakíthatóak az élettérnek megfelelően. A többfunkciós berendezések, mint például a kihúzhatós, vagy az ággyá alakítható kanapék kiváló megoldások. Az étkezőasztal esetében is gondolkodhatsz hasonlóan, ugyanis a bővíthető asztal rendkívül praktikus és stílusos is egyben. Ehhez leginkább a kisebb méretű étkezőszékek passzolnak, így figyelj, hogy összhangban legyenek. Szerencsére a a többfunkciós termékekhez is már nagyon kedvező áron juthatsz hozzá.

A konyha tervezése talán az egyik legnehezebb feladat, ugyanis a konyhabútor az otthonunk meghatározó eleme. Ahhoz, hogy kihasználd a teljes falfelületet, illetve a belmagasságot, válassz felső szekrényeket. Ezzel rengeteg plusz tárolóhelyet nyerhetsz,  ráadásul jóval olcsóbb megoldásokat jelentenek, mint a komplett bútorok. Az elemes konyhabútor tehát kiváló választás, ugyanis azonkívül, hogy praktikus, helytakarékos, és olcsó, még egyedi is egyben. Saját stílusodnak megfelelően tudod összeválogatni az elemeket, választhatsz függőlegesen hosszabb, magasabb darabokat, illetve vízszintesen falra szerelhető típusokat is. Akár kisebb polcokat is elhelyezhetsz, amikkel helyet és pénzt is megtakarítasz.  

Fektess hangsúlyt a fürdőszoba kialakítására 

A fürdőszoba az a helyiség, amit akkor is ízlésesen és praktikusan tudsz kialakítani, ha kevés összeg áll rendelkezésedre. Figyelj a fürdő adottságaira és ehhez mérten válaszd ki a megfelelő bútort. A komplett fürdőszoba bútorok általában olcsóbbak, így amennyiben a teljes helyiséget most rendezed be, érdemes először ezek között szétnézni. Ha  a hely miatt korlátozott a kialakítási lehetőség, és egy komplett bútor nem fér el, akkor a felsőszekrény kiváló megoldás. Ezt követően jöhetnek a szaniterek. A tér lehetőségeit figyelembe véve, válassz fürdőkádat vagy zuhanyzót. A kád esetében érdemes hangsúlyt fektetni a típusára, ugyanis a kényelmi funkciókon kívül a stílusa is meghatározza a helyiséget, így a fürdőszoba igazi középpontja is lehet. A hagyományos kádak megtalálhatóak modern kivitelben, így kis férőhely esetén sem kell lemondanod a stílusosságról. Amennyiben a zuhanyzóra esik a választásod, hasonlóan széles termékkínálat áll rendelkezésre. A mélytálcás zuhanykabin rendkívül praktikus, hiszen kialakításának köszönhetően alkalmas ülőfürdőzésre, valamint a gyermekek fürdetését is megegyszerűsíti. Amennyiben a méretek nem teszik lehetővé egy zuhanykabin behelyezését, akkor kiváló megoldás a zuhanypanel, amely megfizethető áron elérhető, ráadásul tényleg minimális helyen elfér.  

Ha tágítani szeretnéd a teret, bátran használj színeket és tükröt

Ügyelj arra, hogy  a lakás berendezésekor használj színeket, hiszen ezek tágítják a teret. Például a fehér és arany kombináció különleges és stílusos, ami feldobja az egész helyiséget. Viszont arra is figyelj, hogy ne dolgozz sok színnel. A bútorok árnyalatai legyenek összhangban, amiket kiegészíthetsz különböző típusú dekorokkal. Az egyik legszuperebb és legolcsóbb megoldások közé tartozik a tükör, ami sokkal több egy fali dísznél. Használj több tükröt otthonodon belül, ugyanis visszatükrözi a napfényt, ennek köszönhetően extra fényt csempész a lakásba, ami szintén hozzájárul a tágas tér hatásához.

Alkalmazz trükkös fényforrásokat

A hagyományos fényforrás mellé használj hangulatvilágítást vagy rejtett világítást. Megvilágíthatod a mennyezetet állólámpával, vagy falra szerelhető LED világítással, ugyanis ezzel rendkívül költséghatékony módon növelhetjük a térhatást. Mindemellett ezek a világítások modern és stílusos hatást is nyújtanak. Arra még ügyelj, hogy ne maradjon sötét rész, vagy sarok a szobában, ezért fektess időt a fővilágítás kiválasztására is.  

 

A panellakás berendezésekor érdemes a könnyed bútorok mellett letenni a választásod, próbálj funkcionális darabokat elhelyezni a térben. Figyelj a megfelelő kiegészítőkre, dekorokra is, hiszen ezek megfizethető áron vannak, viszont nagyszerűen feldobják otthonodat. Nézz szét a  homelux.hu  lakberendezési webáruházban, ahol számos bútort és kiegészítőt találsz, amivel egyedivé és stílusossá tudod varázsolni otthonodat, ráadásul megfizethető áron. 

Blog

Ajánlott termékek