Fűhenger

Gondoltad volna, hogy mennyire nagyszerű eszköz egy fűhenger, amely nemcsak hasznos, de még a tájápolás fontos része is lehet? A webáruházunkban kapható eszközökkel a nedves talaj esetében a talaj tömörödését és a levegőztetés csökkentését érheted el. Éppen ezért, használat előtt mindenképpen győződj meg róla, hogy a fű megfelelő állapotban van-e a henger alkalmazásához.


 


Nálunk választhatsz traktorhoz való, de akár kézi változatot egyaránt, így bármilyen módszerrel végeznéd el a feladatot, a webshopunk kellékeivel könnyedén megteheted. Nézz körbe még ma a széles palettánkon!

tovább bezár
Gyártó
Készletinformáció
További szűrők
3 db termék

Miért érdemes fűhengert használni a kertben?

 

A kerti szerszámok egyfajta súlyozott hengerek, amelyek arra szolgálnak, hogy tömöríteni tudd velük a talajt, amikor új füvet ültetsz. Általában száraz területen alkalmazzák, a nedves talaj ugyanis túlzottan tömörré válik, így a fűmag, illetve a gyep gyökere nem tud megerősödni. Vannak időszakok persze, amikor egy kicsit vizes föld is alkalmas hengerezésre, de hozzá nem értőként érdemes inkább a csapadékszegény időszakot választani. 

 

A pázsit hengerezése segít a magok kikelésének, viszont egy túltömörített talaj kevesebb levegőt és vizet tartalmaz, így a gyökerek számára nehezebb lesz a növekedés. Az eszközzel azonban megakadályozhatod a csomók és a dudorok kialakulását, így szép és egyenletes felületet hozhatsz létre a kertben vagy az udvaron. 

 

A fűhengerek kínálata

 

A webáruházunkban kapható változatok között megtalálhatod többek között a Hecht 501-es modelljét, amely egy 50 cm-es munkaszélességgel bíró, 9 kilós kivitel. A hengert homokkal vagy vízzel lehet feltölteni, átmérője 32 cm. A tömör acélszerkezetből készült, porszórt verzió tömege töltött állapotban nagyjából 50 kilogramm. A traktorhoz köthető vontatott kerti hengert azonban a sikeres vetés érdekében alkalmazzák. Ideális préseléshez és talajsűrítéshez egyaránt. Emellett mindegyik AL-KO vagy solo by AL-KO traktorhoz hozzá lehet kötni, így már csak el kell végezni a rád váró munkát.

 

Amennyiben megtetszett valamelyik kerti szerszámunk, fűhengerre van szükséged és meg is találtad a tökéletes darabot, tedd azt bátran a kosárba. Annak tartalmát a vásárlás végéig bármikor módosíthatod, így lehetőséged van további eszközöket betenni. Nézz körbe a széles termékpalettánkon, hátha találsz még olyan kiegészítőt vagy kelléket, amely hasznos lehet a ház körül.