5 kérdés a tökéletes kádhoz

Egy hosszú fárasztó nap után jól esik kikapcsolni, magad mögött hagyni a gondokat és csak relaxáni a jó forró habfürdőben egy izgalmas könyvel, de ehhez a tökéletes délutánhoz szükségünk van az ideális kádra. A megfelelő kád megtalálása azonban nem mindig egyszerű feladat, hiszen a piac óriási választékkal bombáz különböző formák, méretek és anyagok tekintetében. Ahhoz, hogy a kád tökéletesen illeszkedjen az egyéni igényeinkhez és a fürdőszoba stílusához, fontos figyelembe venni több szempontot, mint például a kád anyaga, formája és beépítése.

5 kérdés a tökéletes kádhoz

Itt találsz néhány tippet, hogy jó döntést hozz:

 1. Milyen anyagból legyen a kád?

A kádak leggyakrabban a következő anyagokból készülnek: akril, öntöttvas, üvegszál erősítésű műanyag, valamint acéllemez.

Akril kádak: Az akril kádak az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb típusú kádak közé tartoznak.

Az akril kádak könnyűek és hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a fürdővíz hőmérséklete hosszabb ideig megmarad, így kellemes és relaxáló fürdőzést biztosítanak. Az akril anyag könnyűsége miatt a kádak egyszerűen mozgathatók és beépíthetők a fürdőszobába.

Ezek a kádak kiváló minőségű, ütésálló anyagból készülnek, amely ellenálló az elszíneződésekkel és a kopással szemben. Az akril kádak sima és könnyen tisztítható felülettel rendelkeznek, így könnyen karban tarthatók és hosszú élettartammal bírnak.

Az akril kádak rendelkeznek a legnagyobb választékkal, különböző méretekben és formákban érhetők el, lehetővé téve, hogy könnyedén megtaláljuk a fürdőszobánkhoz és stílusunkhoz legmegfelelőbbet. Emellett gyakran számos színválaszték is rendelkezésre áll, így még inkább testre szabhatjuk a fürdőszobai kialakítást.

 1. Mire figyelj a beépítésnél?

A kádak beépítésekor fontos figyelmet szentelni az alábbi szempontokra:

 • Szakszerű vízszerelés: Ügyelj arra, hogy a vízellátás és a lefolyó csatlakoztatása szakszerűen történjen, hogy elkerüljük a későbbi szivárgásokat és problémákat.
 • Vízszigetelés: Ügyelj arra, hogy a kád körüli terület megfelelően legyen vízszigetelve, hogy megakadályozzuk a víz bejutását az épület szerkezetébe.
 • Stabilitás: Győződj meg arról, hogy a kád szilárdan és stabilan legyen rögzítve, hogy elkerüljük a mozgást és a repedéseket.
 1. Milyen legyen a kádforma?

A kádak számos formában elérhetők, néhány közülük:

 1. Egyeneskád: Az egyeneskádak a legelterjedtebb és leggyakoribb kádtípusok közé tartoznak. Általában egyenes oldalakkal és lekerekített sarkokkal rendelkeznek. Ez a klasszikus kialakítás lehetővé teszi, hogy jól illeszkedjenek a fürdőszoba falához, így könnyen beépíthetők a meglévő fürdőszobai elrendezésbe. Az egyeneskádak széles választékban érhetők el, különböző méretekben és anyagokból, ami segít a kényelem és az esztétikai preferenciák figyelembevételében.
 2. Sarokkád: A sarokkádak, ahogy a nevük is sugallja, a fürdőszoba sarkában helyezkednek el. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy hatékonyan kihasználjuk a rendelkezésre álló helyet, különösen kisebb fürdőszobákban. A sarokkádak többnyire négyzetes vagy téglalap alakúak lehetnek, de megtalálhatók olyan változatok is, amelyek egyik oldala hosszabb, így több helyet biztosítanak a fürdőzéshez. A sarokkádak gyakran beépítésre kerülnek a falba, és fal melletti támasz nélkül is elérhetők, amelyek még inkább növelik a helykihasználást.
 3. Asszimetrikus kád: Az asszimetrikus kádak olyan kádformák, amelyeknek az egyik oldala hosszabb, míg a másik oldala rövidebb. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy egyedi fürdőszobai elrendezésekhez igazítsuk a kád pozícióját. Az asszimetrikus kádak egyik előnye az, hogy lehetővé teszik egy kényelmes fekvőhely és egy praktikus állóhely kialakítását. Ezen kádak nagyon sokoldalúak és többféle méretben és stílusban elérhetők, így könnyen illeszthetők a fürdőszoba egyedi formáihoz és igényeihez.
 4. Szabadon álló kád: A szabadon álló kádak egyre népszerűbbek a fürdőszobai tervezésben. Ezek a kádak rendelkeznek saját lábakkal vagy talppal, és önmagukban is díszei lehetnek a fürdőszobának. Különleges és elegáns megjelenésük miatt a szabadon álló kádak a luxus és a stílus szimbólumai is lehetnek. Egyedi formájuk és kiváló minőségű anyagaik révén lenyűgöző központi elemekké válnak a fürdőszobában. Fontos azonban figyelembe venni a fürdőszoba elrendezését, mivel a szabadon álló kádakhoz megfelelő területre van szükség.

4+1 Kádparaván: A kádparavánok olyan kiegészítők, amelyek a kád köré szerelhetők, így. ezek az üveg vagy műanyag panelek lehetővé teszik a zuhanyzást a kádban anélkül, hogy a fürdőszoba többi részét elárasztanánk. A kádparavánok különböző stílusban érhetők el, így könnyen illeszthetők a fürdőszoba kialakításához és a személyes preferenciákhoz.

 1. Hol legyen a lefolyó?

A lefolyó helyét gyakran az adott fürdőszobai elrendezés határozza meg. Általában a kád alsó részénél helyezik el, de figyelni kell arra, hogy a lefolyó megfelelően legyen csatlakoztatva a lefolyórendszerhez, és ne okozzon problémát a víz elvezetésében.

 1. Túl nagy a választék, melyik a legjobb?

A kád kiválasztásakor fontos figyelembe venni az egyéni igényeket és a fürdőszoba méretét. Amennyiben nagyobb hely áll rendelkezésre, a szabadon álló kád vagy a sarokkád lehet izgalmas és esztétikus választás. Kisebb fürdőszobában az asszimetrikus vagy egyeneskád lehet praktikusabb megoldás.

Az ideális kád kiválasztása nem könnyű feladat, de ha figyelembe vesszük a fent említett szempontokat és összehasonlítjuk az elérhető lehetőségeket, könnyebb lesz megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet. Nézz körül itt a Homelux oldalán és válaszd ki a neked megfelelőt!Blog

Ajánlott termékek