A lakásod éke lesz a fényes konyhabútor

A konyhánk berendezése sokszor az egész lakásunk atmoszféráját meghatározza. Ez különösen igaz az összenyitott terű otthonokra, ahol már belépve a konyhában találjuk magunkat. A fényes konyhabútor kis és nagy méretben egyaránt csodás megjelenést kölcsönöz a konyhának.

A lakásod éke lesz a fényes konyhabútor

Hiszen nem csupán a nagy alapterületű főzőhelyiségeket érdemes a lehető legjobban felszerelni. Egy apró konyha is praktikusan és esztétikusan alakítható ki, ha egy picit rafináltabban tervezünk.

A konyha praktikus kialakítása

Ha kisebb háztartást vezetünk, akkor is számos konyhai eszköznek kell helyet találnunk. Könnyebben megtaláljuk, amit keresünk, ha praktikusan alakítjuk a konyhabútorunk tárolási lehetőségeit. A tányérok, poharak tárolása viszonylag egyszerűen lehet átlátható a konyhaszekrényekben.

Azonban az evőeszközöket, sütési-főzési kellékeket tartalmazó fiókokban bizony nagy lehet a kavarodás. Érdemes rendszerező tárolókat, kosarakat vásárolnunk, hogy egyszerűbben eligazodjunk a fiókjainkban.

 

Kívül-belül minőség

A konyhabútorunkat jó eséllyel nem két-három évre tervezzük, hanem akár évtizedekre. Épp ezért, ha szeretnénk, hogy be is váltsa a hozzá fűzött reményeinket, adnunk kell a minőségre. Igaz ugyan, hogy elsődlegesen a bútorok korpuszával és frontjával szembesülünk nap mint nap.

Azonban a megfelelő működést mégsem ezek a részek határozzák meg elsősorban a konyhánkban. A szekrények, fiókok és egyéb tárolók akkor funkcionálnak akadálymentesen, ha a kevésbé látványos alkatrészek rendben vannak. A görgők, az ajtópántok, a fémkosarak kvalitásának épp olyan nagy jelentősége van, mint a bútor szépségének.

 

Valóban kényes a fényes konyhabútor?

Éppen azért, mert annyira szembeötlő egy szépen kialakított konyhabútor, nem mindegy, hogy milyenre tervezzük a sajátunkat. Egy fényes konyhabútor szikrázva szórja szét a ráeső fényt, ezzel csodás hatást érve el. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy nem túl kényes-e a magasfényű bevonat a bútoron.

Igaz ugyan, hogy a takarításnál jobban oda kell figyelnünk, hogy ne karcoljuk meg a szekrényajtót vagy a fiókokat. Azonban annyira különleges megjelenésűek a selyemfényű konyhabútorok, hogy megérik az óvatosságot.

 

Blokkok a konyhában

A konyhabútorokat megvásárolhatjuk készen, és egyedi tervezés alapján is elkészíttethetjük egy asztalossal. Az utóbbi esetben mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, és tovább is tart a bútor készítése. Ezzel szemben a blokkokból összeállítható konyhabútorokkal bármekkora konyhát tetszés szerint rendezhetünk be. 

Alsó és felső szekrényeket, fiókokat és gépek beépítésére alkalmas elemeket is vásárolhatunk. Ezek a termékek is elérhetőek fényes kivitelben is. Így egyszerűen és gyorsan alakíthatjuk stílusossá és praktikussá a konyhánkat. A bútorok fényessége mellett a mintázatokat és a színeket is variálhatjuk. Ez webáruházunk kínálatában is így van.

 

Helytakarékos megoldás a konyhaszekrényekben

A napfényben és mesterséges fényben egyaránt tündöklő fényes frontok mögé is érdemes különleges megoldásokat csempésznünk. Ez akkor ajánlott különösen, ha kisebb a konyha alapterülete, és kevesebb a tárolóhely. 

Ha a csepegetőnk túl sok helyet foglal a konyhapulton, egyszerűen tegyük be valamelyik konyhaszekrénybe egy tálcára. Igyekezzünk kiaknázni a sarokszekrények adta lehetőségeket is. Olyan kihúzható mechanizmusokkal láthatjuk el a konyhabútort, amivel nagyban megnövelhetjük a tárolókapacitást. Utólag is érdemes ezeket a változtatásokat elvégezni a konyhában.

Blog

Ajánlott termékek