Jakuzzi, finn szauna, infraszauna - élvezd az otthoni wellnessélményt

A wellness-szállodák elterjedésével egyre inkább felébredt az igény az otthoni kényeztetőelemek beépítésére. Ma már nem számít ritkaságnak egy finn szauna az alagsorban vagy egy jakuzzi a kertben. A kiváló ár-érték arányú termékeknek köszönhetően könnyedén élvezhetjük a kényeztetést a saját lakásunkban.

Jakuzzi, finn szauna, infraszauna - élvezd az otthoni wellnessélményt

Igazán különleges kiegészítője lehet az otthonunknak egy fürdődézsa vagy épp egy infraszauna. Ha rendszeresen, akár naponta használjuk ezeket az eszközöket, azzal sokat teszünk az egészségünkért. Emellett pedig a mindennapi stresszel is jóval könnyebben megküzdünk, ha találunk lehetőséget a lazításra.

Kényeztető buborékok - az otthoni jakuzzi

Egy fárasztó nap után igazán jólesik elmerülni a jakuzzi kellemesen meleg vizében. A fúvókákon keresztül érkező buborékok igény szerint masszíroznak minket. Ha szeretnénk keményebben megmasszíroztatni a vállainkat, a nyakunkat a jakuzziban ezt megtehetjük. Azonban ha csak szeretnénk relaxálni, akkor is élvezhetjük a légbuborékok finom simogatását.

A víz mellett a fény terápiás hatásait élvezhetjük, miközben lazítunk. Számos jakuzziban beépített fényterápiás rendszer működik. A színek hatással vannak a hangulatunkra és az energiaszintükre is. A habok között kihasználhatjuk ezt a lehetőséget, csak úgy, mint a különféle illóolajok hatásait. Ezeket belecsepegtethetjük a jakuzzi vizébe, és már utazhatunk is az illatok szárnyán.

 

A jakuzzi vizének kezelése

Mint minden nagyobb víztömeget, a jakuzzi vizét is vegyszeresen kell kezelnünk. Ezzel megakadályozhatjuk a különféle kórokozók elszaporodását. Emellett gondoskodnunk kell a buborékoltató csőrendszer karbantartásáról és a fúvókák tisztításáról is.

A bőrünk meghálálja azt is, ha megfelelően állítjuk be a víz pH-értékét. Ezt ugyancsak vegyszerek segítségével tehetjük meg. Nagyon praktikus lehet, ha csomagban vásároljuk meg a vízkezelő szereket, így hatékony és gazdaságos lesz a jakuzzi vizének tisztítása.

 

A finn szauna áldásos hatásai

A skandináv országokban a szaunázásnak évszázados hagyományai vannak. A rendszeres szaunahasználat segíti a szervezetünket a méregtelenítésben. Az ereket a meleg kitágítja, így a vérkeringés felpezsdül. Ennek köszönhetően pedig jóval gyorsabban távoznak belőlünk a mérgek. A felmelegedett test merülő medencében való hirtelen lehűtése rugalmassá teszi az érfalakat. Webáruházunk is forgalmaz egész kis méretű és nagyobb finn szaunákat is. Így, ha kevés a hely a lakásban, akkor sincs akadálya a szauna beépítésének.

Arra azonban ügyeljünk, hogy vannak bizonyos állapotok, amikor nem ajánlott szaunázni. Bármilyen szívelégtelenség esetén, stroke-ot követően vagy magas vérnyomás esetén is kerülendő a szauna. Amikor migrénes fejfájásunk van, az erek tágulata tovább ronthat a helyzeten. Ha kockázati csoportba tartozunk, konzultáljunk orvosunkkal. 

 

Az infravörös sugarakkal működő szaunák

Akik kevésbé szeretik a nagyon meleg szaunakabinokat, számukra jó alternatívát jelent az infraszauna. Ez egészen más elven működik, mint finn testvére. Az infravörös fény egyik tulajdonsága, hogy hullámai behatolnak a testünkbe. Nem véletlen, hogy az orvostudomány már régóta alkalmazza az infrafényt mozgásszervi sérülés esetén. 

A rövid és közepes hullámú fény segít ellazítani az izmainkat, belülről fűtve azokat. Ez pedig nem csak fizikailag hat ránk pozitívan, hanem lelkileg is. Webshopunk kínálatában is megtalálod ezeket a kényeztető termékeket.

Blog