Erre ügyeljünk, amikor franciaágy vásárlását tervezzük

Az otthonunk egyik legfontosabb helyisége a hálószobánk. Nincs reflektorfényben, nem kap központi szerepet, de épp az intimitása adja a jelentőségét. Ebben a szobában zajlanak életünk legmeghittebb pillanatai, itt hajtjuk álomra a fejünket. Nem mindegy tehát, hogy miként rendezkedünk itt be. A fekhelyek egyik fő típusa a franciaágy, amely népszerű az egyedülállóak körében is.

Erre ügyeljünk, amikor franciaágy vásárlását tervezzük

Nem is csoda, hogy ha van elég helyünk, a franciaágy mellett döntünk. Nem csupán a tágassága az, ami meggyőzhet minket, bár ez is sarkalatos szempont. Azonban esztétikailag is sokat dobhat a hálószobánkon egy stílusos kialakítású dupla fekhely. Annak érdekében, hogy kellemesen érezzük magunkat a hálószobánkban, érdemes megfogadni néhány tanácsot.

Kerüljük el a zsúfoltságot

Igazán csábító lehet egy terebélyes king size ágy a hálószobánkba, azonban az ellenkező hatást is elérhetjük vele. Nem fogjuk ugyanis komfortosan érezni magunkat a budoárunkban, ha nem férünk el. A franciágyaknak különféle méretei kaphatóak, nem kell elkapkodnunk a választást. Már egy 160 centiméter széles modellen is kényelmesen elférhetünk ketten is.

Persze előfordulhat, hogy a szűkös lehetőségek ellenére ragaszkodunk a szélesebb franciaágyhoz. Ebben az esetben próbáljuk meg minimálisra redukálni a további bútoraink számát a hálóban. Ha világos színeket használunk a falon és a padlón, növelhetjük a térérzetet. Épp ilyen hatást érhetünk el tükörrel borított felületekkel és okosan megtervezett világítással.

 

Ágyneműtartó - igen vagy nem?

Webáruházunkban is két fő kivitelben vásárolhatóak meg a franciaágyak; ágyneműtartóval és anélkül. Nem mindig egyértelmű a választás. Ha a lakásunk szűkében van a tárolóhelyeknek, akkor egy ágyneműtartó aranybánya ebből a szempontból. Hiszen nem csupán a takarókat és a párnákat tárolhatjuk itt, hanem az épp nem szezonális ruháinkat is. Ha emellett tesszük le voksunkat, akkor némileg robusztusabb lesz az ágyunk. Figyeljünk továbbá a tárolórekeszek szellőzésére, nehogy befülledjenek. 

Ha szeretnénk modernebb vonalvezetésű, kecsesebb ágyat vásárolni, akkor nagy eséllyel nem lesz ágyneműtartónk. Ebben az esetben jó alternatívát jelentenek a külön-külön vásárolható, változatos méretű tárolódobozok, kosarak. Az ágy alá csúsztatva ezekben is számos holmink elfér, amelyeknek máshol nem találtunk helyet.

 

A franciágy matraca

Amikor ágyat vásárolunk, több lehetőségünk is van, ami a matrac kialakítását illeti. Ha csupán ágykeretet veszünk, akkor tetszés szerint variálhatjuk a matracunkat, akár két különböző fajtát is beszerezhetünk. Ha a társunkkal nagyon mások az igényeink a derékalj rugalmasságát, keménységét illetően, ez jó megoldást jelent.

Azonban akkor is kiváló minőségű, változatos kialakítású matracunk lehet, ha az a franciaágy tartozéka. Webáruházunk kínálatában is első osztályú prémium termékek kaphatóak, amelyek stabil alátámasztást nyújtanak a gerincnek. Ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy kipihenjük magunkat, és hosszú távon elkerüljük a derék- és hátfájdalmakat.

 

További tanácsok a nyugodt éjszakákért

Természetesen nem csak az ágyunktól függ, hogy mennyire pihentető és nyugodt az éjszakai alvásunk. Túlzott fényben vagy hangos környezetben nem tudunk olyan mély álomba merülni, amelyre szüksége van a testünknek. 

Igyekezzünk csendet teremteni magunk körül, mielőtt aludni készülünk. A tévénézés vagy a telefonnyomkodás ugyancsak hátráltat minket a pihenésben, közvetlenül elalvás előtt ezért ezeket már ne tegyük.

Blog

Ajánlott termékek