Blog

Általános tudnivalók a fürdőszoba felújításához II.

2019.01.30 11:58
Homelux

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában.

Cikksorozatunkban általános tudnivalókat osztunk meg a fürdőszoba felújításához. A mostani cikkben a "Ha bontani kell", az "Álom és valóság" és a "Stílus, trend, esztétikum – kell-e lakberendező a fürdőszobához?" témákat járjuk körbe.

Ha bontani kell

Szeretjük azt gondolni, hogy a fürdőszoba felújításának legkönnyebb része a bontás. Azt gondoljuk, hogy ehhez nem kell szakember, hiszen csak rombolni kell. Sajnos ez nem igaz, bár a bontás eredményét mindig ki lehet javítani, de azért van néhány dolog, amire oda kell figyelni.

Például, ha csempés vagy kőburkolatú a fürdőszoba, és nem ítéljük a korábbi burkolatot egyértelműen kidobásra, érdemes olyan módszerrel leszedni az egyes lapokat, hogy újra fel tudjuk majd őket használni. Léteznek olyan burkolási technikák is, amelyek csempe vagy padlólap-törmelékeket használnak, de ehhez is bizonyos nagyságú és állapotú darabok kellenek.

A burkolat lebontásakor vigyázni kell a falban húzódó víz-, és elektromos vezetékekre is. Ha a lámpákat, ajtókat, szerelvényeket, egyebeket meg kívánjuk őrizni, azokat szintén szakszerűen kell eltávolítani.

Természetesen lehetőség van a szakemberrel elvégeztetett bontásra is, amelynek óriási előnye, hogy nagyon profi módon történhet. A nagy tapasztalattal és innovatív eszközökkel rendelkező szakember nagyon rövid idő alatt, kevés por- és zajszennyezés mellett tudja elvégezni a bontás feladatát és sok esetben még azzal is megbízhatóak, hogy a törmeléket, sittet is elszállítsák.

Ha mégis úgy döntünk, hogy nem hívunk szakembert, akkor konténert kell rendelnünk és a helyi szabályozásnak megfelelő hulladéktárolóhelyre kell szállíttatnunk a bontási sittet.

 

Álom és valóság

Természetes dolog ma már, hogy ha az ember elkezd valami iránt érdeklődni, előbb-utóbb dőlnek rá az adott témával kapcsolatos reklámok az interneten. Egyre-másra szembesülhetünk jártunkban-keltünkben is a csodálatosabbnál-csodálatosabb fürdőszoba berendezési boltokkal és bemutatótermekkel, azok plakátjaival és hirdetéseivel.

A fürdőszoba berendezés, szaniterek, zuhany- és masszázskabinok, burkolatok területén az utóbbi években és évtizedekben gyors és látványos innováció ment végbe, mind ami a kényelmet, mind amit a látványosságot, mind ami a biztonságot és tartósságot illeti. Ezek nagyon vonzó dolgok, de nincs mindenre szükségünk, illetve nem biztos, hogy pont a mi fürdőszobánkban, pont a mi életmódunk mellett ki is tudnánk használni az adott fejlesztést.

Ha olyan dolgot találunk, ami vonz vagy érdekel, jegyezzük fel/mentsük el, majd a felújítás kivitelezéséhez kiválasztott szakemberrel vitassuk meg ezeket egyenként. Adjunk a szavára, hiszen súlyos összegeket és számos bosszúságot megspórolhatunk így.

 

Stílus, trend, esztétikum – kell-e lakberendező a fürdőszobához?

Természetesen a kérdésre a válasz attól is függ, hogy mekkora anyagi kerettel indulunk neki a felújításnak. Na meg persze attól, hogy mekkora a fürdőszoba. Egy panellakás aprócska fürdőjében általában meghatározottak a viszonyok, nincs túl nagy mozgástér, de arról sem szabad elfelejtkezni, hogy napjaink lakberendezési piacának egyik legnagyobb – szívesen vállalt – kihívását jelenti a kis helységek berendezése.

Így, ha megtehetjük, mindenképpen érdemes lakberendezőt, vagy a fürdőszobákhoz értő egyéb szakember tanácsát kikérni, mielőtt nagy fürdőszoba-átalakításba kezdünk. A stílus megtartása, az egységesség (vagy éppen harmonikus eklektika) kialakítása hozzáértő szemet kíván, és az sem utolsó szempont, hogy a lakberendezéssel foglalkozó szakemberek ismerik a forgalmazók kínálatát és a gyártók lehetőségeit is.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu