Minden kész, már csak a fürdőszoba bútor kiválasztása maradt hátra? Segítünk!

Az ember néha a hosszadalmas építkezés, vagy egy körülményesebb felújítás közben felteszi magának a kérdést: érdemes-e időt nem sajnálva, még az ideális fürdőszoba bútor kiválasztásába is külön energiát ölni? A válasz: igen! Bejegyzésünkben igyekszünk körüljárni, milyen tényezőket érdemes mérlegelni, hogy a helyiségbe végül szemrevaló bútor kerüljön.

A prózai kezdetek

Kezdetben mérjük fel, egyáltalán milyen keretek között mozgolódhatunk, tulajdonképpen mennyi hely is áll rendelkezésre a fürdőszobában – az alaprajz vagy egy mérőszalag segítségével. Gondoljunk a fürdő belmagasságára is, ezt nagyszerűen kihasználhatjuk, ha a helyiség alapterülete egyébként nem tartozik a hatalmasak közé.

A helyiség méreteinek tudatában már kiválaszthatjuk a termék méreteit – ám mindenképp kalkuláljunk az ajtónyíláshoz szükséges hellyel is!

Több száz forma, kialakítás és funkció közül választhat

Mi a prémium minőség mellett a minél szélesebb választékra is hangsúlyt fektetünk. Ennek megfelelően számos bútorcsaládból választhat, melyek mind-mind eltérő stílussal rendelkeznek. Az egyes termékcsaládokon belül talál majd alsó szekrényeket beépített mosdóval, valamint komplett fürdőszoba bútorokat is. A tükrös felsőszekrény pedig igazán praktikus lehet családosok részére, akik számára a rengeteg holmi megfelelő tárolása általában óriási kihívást jelent, pláne hely szűkében. Önálló fürdőszobai tükröt is forgalmazunk, ha például ovális vagy polcos tükröt álmodott meg.

Az álló oldalszekrény elegáns tárolóhely a törölközők, vagy a hajszárító számára. Hosszúkás formája miatt szinte a falhoz simul, nincs szem előtt. Ideális választás, ha a tárolásra egyébként csupán a mosdó alatti szekrény áll rendelkezésre.

Próbáljon ki valami újat, ha fürdőszoba bútor színéről van szó!

A legtöbb bútor esetében, legyen szó a modern, szögletes stílusú fürdőszoba berendezésről, vagy a klasszikus formájúakról, a front és korpusz színe tetszőlegesen változtatható. Engedjünk szabadjára fantáziánkat! Egy izgalmasabb szín mellett dönteni pluszköltséggel sem jár, így bátran válasszunk a megszokottól eltérő kombinációkat a fürdőszobába.

Jól mutat például a világosabb csempével a modern hatású juhar, de a mediterrán hangulatra szavazók párosíthatják a földszínek valamelyikében pompázó fürdőburkolatot ún. Aida dió, vagy Csoki bükk színű bútorokkal. Merítsen ihletet az internetről, vagy lakberendezési kiadványokból: meglátja, a „katalógusfürdő” kialakítása valójában az izgalmasan kombinált színeken, valamint a minőségi csempén és szaniteren múlik.

Praktikus tanácsok

Minden esetben ellenőrizze a termékleírásnál, hogy a bútor rendelkezik-e beépített mosdókagylóval vagy csapteleppel, illetve ha igénye van rá, akkor dugaljjal, világítással együtt érkezik-e majd Önhöz, vagy ezek külön megrendelése szükséges. Egyes fiókos bútorainknál lehetőség van a fiókzárást is csillapítani, az ún. Strongbox technológia segítségével. Ha fontos a kíméletes és halk záródás, például a gyerekek miatt, keresse ezeket a termékeinket.

Tudtunk segíteni a fürdőszoba bútor választásában? Ossza meg tanácsainkat ismerőseivel is!