Kicsi hely, de nagy család – A megoldás: bővíthető étkezőasztal

Ha nagy a család, de kicsi a konyha, jó megoldás a bővíthető étkezőasztal, mely kisebb helyen elfér, de szükség szerint bármikor nagyobbítható. Nem mindenkinek áll rendelkezésére tágas tér, ebédlő és ha nem eszik együtt mindig mindenki, alkalmanként jó megoldás. Abban az esetben is tökéletes a bővíthető étkezőasztal, ha kevesebben vagyunk ugyan, de gyakran fogadunk vendégeket a házban. Ilyenkor csak könnyedén kinyitjuk a felületét, és máris kész a terítéshez a vendégváró asztal.Kicsi hely, de nagy család – A megoldás: bővíthető étkezőasztal

Kínálatunkban található kerek, szögletes és ovális változat is ezekből a modellekből, minden ízlésnek és stílusnak kielégítő az étkezőasztal választékunk. Újra divatosak a bővíthető típusok, úgyhogy bátran döntsünk egy ilyen asztal mellett, ha praktikus számunkra.

Milyen szempontok alapján válasszunk étkezőasztalt?

Az étkezőasztal kiválasztásának lényeges kritériuma a tartósság, a strapabírás és a masszív kivitel. Ezeket a tulajdonságokat kizárólag a magas minőségű anyagokból elkészített termékek nyújtják.

A szín és a megjelenés mellett a stílus is fontos szempont, hogy az asztal illeszkedjen a többi berendezési tárgyhoz és az étkező hangulatához.

A méret meghatározásánál vegyük figyelembe a székeket is, hogy kényelmesen elférjenek az asztal mellett kihúzott állapotban is. Választhatunk komplett étkezőgarnitúrát vagy külön megvásárolható asztalt és hozzá passzoló székeket.

Áruházunkban megvásárolhatod a kiegészítőket is az étkezőhelyiségedbe: zsúrkocsit, tálalókocsit, tárolószekrényt, bárszékeket egyaránt árusítunk.

 

Szögletes vagy kerek bővíthető étkezőasztal?

Ha kisebb hellyel rendelkezel az ebédlőasztal számára, akkor válassz kerek formájút, ami nagyon családias, otthonos hangulatot teremt. Az asztal körül ülő családtagok gördülékenyebb, barátságosabb kommunikációját segíti, hogy mindenki rálát mindenkire.

Ha nem fér be egy nagyobb szögletes asztal, a kör alakú bútordarab egy kisebb sarkot is kiválóan étkezővé tud alakítani. Emellett megóvhatod magad és főleg gyermekeidet az éles sarkok által okozott balesetektől, sérülésektől.

A szögletes étkezőasztalok közvetlenül a fal mellé is tolhatók, amikor nincs minden oldalukra szükség. Ezzel is jelentős helyet tudunk spórolni más bútorok számára vagy az átjárhatóság szempontjából. Emellett kitűnően beilleszthetők egy tágas nappaliba, akár a nagyobb méretűek is.

Kisgyermekes családok multifunkcionális tere lehet a bővíthető étkezőasztal, a kisebbek használhatják rajzoláshoz, festéshez. A nagyobbak pedig tanulhatnak rajta, míg anya elkészíti a vacsorát.

 

Székek kiválasztása az étkezőasztalhoz

A párnázott étkezőszék nagyon kényelmes, de kényes bútordarab is egyben. Nehezen tisztítható, úgyhogy kisgyerekek mellett nem javasolt ez a változat.

Az anyag tekintetében sokféle lehetőség szóba jöhet. A klasszikus fa étkezőszékek strapabíróak, a műanyagok általában kevésbé, de könnyű súlyuk miatt egyszerűen áthelyezhetők.

A kárpitozott szék nagyon elegáns és modern típus, melegséget sugároz, viszont nem könnyű eltávolítani belőle a szennyeződéseket. A fém étkezőszék erős és tartós, egy minimalista enteriőrben kiválóan megállja a helyét. Hátránya viszont, hogy anyagának köszönhetően ridegnek tűnik.

A szék színének kiválasztásakor vedd figyelembe az asztal, a többi bútor, a kiegészítők, konyhai eszközök színvilágát is, és mindezekhez illő tónusokat válassz!

Nézz körül webshopunkban, és találd meg nálunk a tökéletes étkeződ különböző berendezési tárgyait! Ne kapkodd el a vásárlást, hiszen több év távlatára vásárolod meg otthonod szívének bútordarabjait!

Blog

Ajánlott termékek