Fűhenger, fűnyíró, fűkasza - így varázsolj zöld gyepet

Amikor kertészkedni kezdünk, az csupán az egyik lépés, hogy kiválasztjuk a telepíteni kívánt növényeket. Ahhoz, hogy egy ház környéke igazán esztétikus legyen, megfelelő eszközökre is szükségünk van. A fűhenger, a fűkasza és a fűnyíró elengedhetetlen, ha ragyogó pázsitot szeretnénk kialakítani. A fák, a bokrok ültetéséhez és gondozásához is jól használható kerti szerszámokat kell beszereznünk. Ágvágók, sövénynyírók és persze az ültetőeszközök mind a segítségünkre vannak kertészkedés során.

Fűhenger, fűnyíró, fűkasza - így varázsolj zöld gyepet

Ezért van szükségünk fűhengerre

Egy épület környezetét nagyban meghatározza a körülötte kialakított zöld terület mérete és ápoltsága. Ha azt szeretnénk, hogy a házunkat csodásan ragyogó gyep ölelje körül, szükségünk lesz elsőként egy fűhengerre. 

Amikor elkezdjük kialakítani a füvesítendő területet, először is el kell távolítanunk az esetleges zavaró elemeket a földből. A nagyobb kő- és törmelékdarabok, földben maradó fatuskók akadályoznának minket a gyep telepítésében. Épp ezért fontos ezektől időben megszabadulnunk. Ha ez megtörtént, fűhenger segítségével egyengessük el a földet, hogy igazán egyenletes és szép lehessen a pázsitunk. Miután elvetettük a fűmagot, ismét kezeljük fűhengerrel a terepet, hogy kellő mélységben gyökerezhessen a fű.

 

Minőségi fűnyíróval a zöld gyepért

A tápanyagban gazdag talaj és a bőséges öntözés mellett még egy titka van a sikeres füvesítésnek. Ez pedig nem más, mint a rendszeres fűnyírás. Minél gyakrabban vágjuk le a gyepünket, annál egészségesebb, erősebb és zöldebb lesz. Ráadásul az esetleges gyomok elnyomásában is segíti a füvet. 

Webáruházunk is számos fűnyíró típussal várja a vásárlóit. Ha kisebb alapterületen történt a füvesítés, akkor akár benzines, akár robotfűnyíróval is dolgozhatunk. Ha több száz vagy akár több ezer négyzetméternyi füvet kell gondoznunk, jól jönnek a fűnyíró traktorok. Érdemes minőségi eszközöket vásárolnunk, mert hosszú távon gyorsabbá és kényelmesebbé válik a pázsit gondozása. 

 

Fűkasza a nehezen hozzáférhető helyekre

Egy nyílt, sík földterületen nem ütközik nehézségbe a fűnyírás. Azonban ha zegzugos a kertünk, és figyelni kell a bokrokra, szegélyekre, akkor speciális eszközre van szükségünk. A fűkaszák megoldást jelentenek a nehezebben hozzáférhető füves területek ápolására.

Ezek a testre rögzíthető kerti gépek nagy sebességgel forgó damilok segítségével kurtítják a növényzetet. A hozzájuk illő hevederek segítségével csökken a fizikai megterhelés, miközben füvet kaszálunk.

Ráadásul nem csupán benzines kivitelben vásárolhatunk fűkaszát. Webáruházunk kínálatában elektromos és akkumulátoros modellek is várják a környezettudatos vásárlókat. Ha szeretnénk igazán kényelmesen használni ezt a prakitkus gépet, válasszuk a segédkerekekkel ellátott változatot. Bármely modell mellett is döntünk, a megfelelő védőruházatról se feledkezzünk meg.

 

Juttasd levegőhöz a füvet

A rendszeres fűnyírás mellett arra is figyelnünk kell, hogy megfelelően lélegezhessen a pázsitunk. Ennek első lépése tavasszal, hogy a gyepszellőztetővel eltávolítjuk a télen keletkezett, elhalt növényi réteget a fűről. Ezáltal megnyitjuk az oxigén útját a györkerek felé. Ráadásul a levegő mellett a nedvesség is sokkal könnyebben eléri a fű föld alatti részeit. 

Érdemes nem csak tavasszal, hanem ősszel is elvégezni a füves területek szellőztetését. Ezt megtehetjük benzines és elektromos gépekkel is. Ha a gyepgondozás minden lépését betartjuk, csodás zöld pázsit ékesíti majd az egész otthonunkat.

Blog

Ajánlott termékek