Így varázsolj az erkélyedből különleges birodalmat

A helytakarékosság jegyében

A legtöbb panelház erkélyét meglehetősen szűkösre szabják azért, hogy minél több terület kerülhessen az épületre. Ha a te erkélyed is aprócska, érdemes a multifunkcionalitás jegyében berendezned. A kerti tárolók remek alternatívát nyújtanak, mivel nem csak elrejtheted bennük mindazt, amire nincs szükséged a mindennapokban, de néhány vidám párnával akár könnyedén különleges ülőalkalmatosságot is varázsolhatsz belőlük.

Így varázsolj az erkélyedből különleges birodalmat

 

gyermek erkély

 

Irány a zöld

 

Habár a nagypapa almafájától nagy valószínűséggel el kell búcsúznod, arról azért mégsem kell lemondanod, hogy zöldterületté alakítsd az erkélyt. Vidám kaspókban stílusosan rendezhetsz el dekoratív növényeket, de akár a saját fűszernövényeidet és konyhakerti zöldségeidet is felnevelheted, amelyekkel egy új, különleges élménnyé válhat a főzés.

 

gyermek erkély

 

Mobilitás a köbön

 

Ha szűk térben kell berendezkedni, kulcsfontosságú lehet a felhasznált bútorok multifunkcionalitása vagy éppen mobilitása. Egy zsúrkocsival két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen mindig elérhetőek lesznek rajta a legfontosabb eszközeid, de egy mozdulattal át is tolhatod akár a másik sarokba, ezzel több szabad teremtve ott, ahol éppen nagyobb szükséged van rá, mégis mindig elérhető közelségben marad.

 

erkély gyermekek

 

Árnyékos terek

 

Ha a lakásod tájolásából adódóan az erkélyt az idő nagy részében süti a nap, érdemes gondoskodnod a megfelelő árnyékolásról. A napernyők széles kínálatában könnyedén találhatsz olyan helytakarékos megoldást, amelyekkel árnyékosabbá teheted a területet. Így a nap bármely szakában kikapcsolódhatsz a szabadban anélkül, hogy a hőség és a sugárzás káros hatásaitól kellene tartanod.

 

terasz