Blog

Fények a fürdőszobában

2018.07.07 14:07
Taliga Tamás

Ez az a helyiség, ahol elengedhetetlen a tökéletes világítás. Látnunk kell magunkat a tükörben sminkelésnél, borotválkozásnál. Jó fényviszonyok szükségesek a frizura elkészítéséhez és a körömvágáshoz egyaránt. Nem árt, ha látjuk, hová lépünk, amikor kiszállunk a fürdőkádból. Mivel vizes közegről van szó, kiemelt szerepet kap a biztonság is.

Hol, milyen világítás legyen?

A kisebb fürdőszobában elég egyetlen mennyezeti lámpa, melybe ha megfelelő fényerősségű izzót terekünk, kellően nagy fényességet biztosít a távolabbi sarkokban is.

Nagyobb helyiségben a mennyezeti mellett a tükör két oldalán elhelyezett fényforrás optimális megoldás sminkeléshez, kozmetikához, borotválkozáshoz.

Kellemes összhatást nyújt, látszólag növeli a teret, ha a mennyezetet rejtett lámpákkal világítjuk meg, vagy led-fényfüzért használunk erre a célra. A gipszkartonnal kombinált mennyezeti világítás egyedivé teszi a fürdőszobát, gyakorlatilag bármilyen forma kihozható belőle.

 

A biztonság

Meg sem szabad próbálni hagyományos, száraz helyiségekben, szobákban használatos világítótesteket felszerelni! A fürdőszobában keletkező és lecsapódó pára zárlatot okozhat, ami tönkreteheti a lakás egész villamos rendszerét, sőt, életveszélyes is lehet. A külön vizes helyiségekbe készült, IP44-es lámpatestek, kapcsolók és dugaljak a megfelelőek a fürdőszobába, mosóhelyiségbe.

 

Energiatakarékos, vagy LED-izzók?

Mivel a hagyományos izzók eltűntek a boltok polcairól, már más szempontok szerint kell választanunk, mint az elmúlt évtizedekben. A fürdőszobában rövid ideig világít a lámpa, mikor csak beszaladunk kezet mosni, de hosszasan ég, mikor az egész család egymás után vonul el zuhanyozni. Olyan izzót kell választani, aminek nem szükséges több perc ahhoz, hogy elérje a maximális fényerejét és a sok kapcsolgatás sem rövidíti le az élettartamát

Szépség és praktikum

Ha a fürdőszobában vannak kiemelten fontos területek – például egy különlegesen megépített mosdóhely, vagy egy öltözködő sarok – akkor annak érdemes külön világítást tervezni. Ha a csempe térbeli hatású, akkor ki lehet próbálni, hogy fali, vagy mennyezeti világítással mutat-e jobban. A fénynek csak az egyik feladata, hogy segítsen eloszlatni a sötétséget, a másik a helyiség szépségének fokozása. Jó, ha kombinálunk több fényerősségű forrást, hiszen így az erős világítást akkor használjuk, amikor mindennapi tisztálkodást végzünk, a sejtelmes fényeket pedig egy kellemes, relaxáló, illóolajos fürdőzéshez kapcsolhatjuk be.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu