Vakondriasztó

Sajnos a legtöbb kert tulajdonosa már szembesült azzal a problémával, amit a vakondok okoznak a szépen gondozott területen. A föld alatt élő állatok kiássák növényeinket, és magas túrásokat hagynak maguk után. A vakondriasztó használata indokolt az ápolt virágoskertekben, füves területeken és a gazdálkodásra használt földeken egyaránt.

 

A házi vakondriasztó praktikák csak rövid távon vagy egyáltalán nem válnak be, ezért érdemes beruházni egy vakondriasztó készülékbe. A különböző nagyságú területekre eltérő típusú modellek elhelyezése javasolt. Kínálatunkban több vakondriasztó készüléktípus található.

tovább bezár
6 db termék

A vakondriasztó működése

 

A vakond a föld alatt keresi táplálékát, mely közben az ásó lábaival megmozgatja a földet, így a növények gyökerei meglazulnak, gyakran elhalnak. A porhanyós föld kevésbé alkalmas a gazdálkodásra, és a vakondok által hagyott túrások enyhén szólva sem esztétikusak.

 

A bosszantó vakond azonban védett állat, így a területről legpraktikusabb vakondriasztóval kiűzni. A készülék rezgéseket bocsát ki magából, melyek időközönként ismétlődnek, ezzel okozva zavaró hatást a vakondnak, így az állat kénytelen továbbállni földünkről. A vakondriasztó működése az egészségre ártalmatlan. Más állatok szintén okozhatnak problémát a kerttulajdonosoknak, így érdemes teljes rágcsálóriasztó kínálatunkat is megtekinteni.

 

Karós kialakítás

 

A vakondriasztók kialakítása egyedi, hiszen egy kisebb-nagyobb méretű karóból állnak, melyek tetején található a rezgéseket generáló készülék napelemes erőforrása. A napelemek hatékonyan látják el energiával a berendezést, sötétben pedig a beépített akkumulátor biztosítja az áramellátást. Így a vakondriasztó folyamatos működése mindig biztosított.

 

A karós kialakítás fontos abból a szempontból, hogy a rezgések eljussanak a föld alatt élő állatok élőhelyéhez. A különböző készülékek eltérő területen képesek a vakond riasztására, így vásárlás előtt javasoljuk, hogy a termékleírásokban feltüntetett négyzetmétereket vegyük figyelembe.

 

Speciális modellek

 

Egyes modellek tartós működést garantálnak, akár 3-4 hónapig is használhatóak biztonsággal és nagy területen. Az ultrahanggal és fényjelzéssel kombinált riasztók pedig nemcsak a vakondokat űzik el a területről, hanem a nyest, róka és kisebb rágcsálók behatolását is gátolják. A LED fénnyel kiegészített vakondriasztó a kert díszévé is válhat, emellett segít az esti tájékozódásban.