A legjobb fürdőszoba takarítás tippek egy helyen

A fürdőszoba a lakásnak egy olyan része, ami kiemelten kényes a tisztaságra. Ez nem véletlen, hiszen mi magunk is itt tisztálkodunk, egyértelmű, hogy igényeljük ehhez a makulátlan környezetet.

A legjobb fürdőszoba takarítás tippek egy helyen

Viszont pont azért, mert itt mossuk le magunkról a mindennapos szennyeződéseket, fürdőszoba bútor meglehetősen könnyen koszolódik, emellett ezt a helyiséget sem kíméli a por, és a folyamatos pára, illetve nedvesség hatására könnyen le is tapad. Ennek hatására a fürdőszobánk nagyon elhanyagolt benyomást kelthet, akár már néhány nap után is.

 

Vannak azonban a pornál nagyobb ellenségeink is, amikkel meg kell küzdenünk a fürdőszobában: a vízkő, valamint a penész.

 

A vízkő meglátszik a csempén, illetve a szanitereken, ezért rendszeres figyelmet kell fordítani az eltávolítására. A nedves, nyirkos környezetet kedvelik a különböző gombák, így a penészgombák is. A fürdőszobában ezért még gyakori takarítás mellett is rendszeres vendég lehet a penész, ami ellen meg kell találnunk a hatékony védekezést.

 

Nem könnyű tehát a dolgunk, amikor tökéletesen tiszta fürdőszobát szeretnénk varázsolni, de nem is lehetetlen küldetés, csak ismerni kell a legjobb fürdőszoba takarítás tippeket!

 

A FÜRDŐSZOBA TAKARÍTÁS LEGNAGYOBB KIHÍVÁSA: TÜNTESSÜK EL A VÍZKÖVET!

 

Ahol víz van, ott a vízkő is megjelenik, ez talán nem jelent újdonságot, azonban ettől még nem fogunk kevésbé bosszankodni rajta. A vízkő eltüntetése alapvető egy fürdőszoba kitakarítása során, erre pedig szerencsére remek eszközök állnak rendelkezésünkre.

 

Nagyon jó kis vízkőoldó szereket lehet vásárolni, amik néhány percnyi hatóidő kivárása után tökéletesen képesek eltávolítani a vízkövet, és gyönyörűen csillogóvá varázsolják az érintett területeket. A legjobb fürdőszoba takarítás tippek között azonban olyan javaslat is van, ami vegyszermentes vízkőtelenítést tesz lehetővé!

 

Valószínűleg mindannyian hallottuk már, hogy az ecet kiválóan alkalmazható a takarítás során, és bizony a vízkő ellen is nagyon hatékonyan lehet bevetni. A zuhanyrózsaát, a csaptelepet, de akár a csempét is áttörölhetjük vele, garantáltan el fog bánni a vízkővel.

 

Egy plusz tipp: ha rögzített, függő zuhanyrózsánk van, egy zacskóba érdemes ecetet tenni, és ezt a zuhanyrózsára kötni. Így az ecet hatékonyan tud dolgozni a vízkő eltávolításán, egy-két óra elteltével pedig csak annyi a dolgunk, hogy meleg vízzel leöblítjük a zuhanyrózsát, és csillogóbb lesz, mint újkorában!

A LEGJOBB FÜRDŐSZOBA TAKARÍTÁS TIPP A PENÉSZ ELLEN

 

Természetesen a penészedéssel is kezdeni kell valamit, nemcsak azért, mert csúnya, hanem azért is, mert ez egészségünkre is ártalmas. Legjobb, ha kifejezetten erre a célra kialakított penész elleni szerekkel kezeljük az érintett területeket. Ezek valószínűleg el fogják tüntetni a penészt.

 

Ha pedig mégsem, akkor íme, egy házi recept erre a célra is: ecet, szódabikarbóna és víz keverékével kell áttörölni a penészfoltos részeket, ezután pedig alaposan ki kell szellőztetni, így a penésznek garantáltan hűlt helye marad!

 

A továbbiakban érdemes odafigyelni a penész megelőzésére is. Persze egy fürdőszobában ez nem könnyű a nedves környezetben. Igyekezzünk minél többet szellőztetni, a friss levegő ugyanis akadályozza a penész kialakulását!

 

A legtöbb fürdőszoba takarítás tipp említi az ecetet, nem véletlenül: kiváló tisztító és fertőtlenítő tulajdonságokkal bír, ezért ha a vegyszermentes takarítást részesítenénk előnyben, mindenképpen szerezzünk be jó néhány flakon ecetet otthonra! Csodákra képes a fürdőszobában!