Hogyan lehet kész leggyorsabban a fürdőszoba felújítás?

A lakás egyes helyiségeinek felújítása izgalmas gondolatnak tűnik, de valljuk be, ha belegondolunk úgy igazából, hogy mivel is jár egy ilyen munka pontosan, legtöbben megfutamodunk, és addig hallgatjuk, ameddig csak tudjuk. Nos, tényleg nem ez szokott a legvidámabb időszak lenni az emberek életében. Felfordulás, kosz, zaj, és ráadásul nem is tudják úgy használni a lakásukat, ahogyan szeretnék. A szerencsésebbek el tudnak utazni a felújítás időszakára, aki azonban kevésbé szerencsés, annak mindezt a lakásban élve kell elviselnie.

Hogyan lehet kész leggyorsabban a fürdőszoba felújítás?

Akármennyire is nem szeretünk belevágni felújításba, időnként szükség van rá. Bizonyos időközönként a fürdőszoba felújítás ideje is eljön. Változnak a trendek, ami néhány éve még modernnek számított, az ódivatúvá válik, elhasználódnak a fürdőszoba bútorok, a szaniterek, ráadásul a csöveket sem árt néha kicserélni.

NEM MINDIG A SZAKEMBEREK FELELŐSEK A CSÚSZÁSÉRT

 

Nyilvánvaló, hogy mindenki a lehető leggyorsabban szeretne túlesni a felújítás időszakán, a valóság azonban az, hogy a többségnél indokolatlanul elhúzódnak a munkálatok. Ezért lehet a szakembereket okolni, és sokszor tényleg az a probléma, hogy ők csúsznak a kivitelezéssel.

 

De számos esetben maga a megrendelő sem igazán tudja, hogy mit akar, menet közben találja ki, hogy mi legyen a következő lépés. Esetleg változtat az előre megtervezett sorrenden, ami szintén nem segít abban, hogy hamar túllegyünk a fürdőszoba felújításán.

 

TERVEZZÜNK ELŐRE!

 

A fürdőszoba felújítás során a leggyorsabbak úgy lehetünk, ha előre tervezünk, és ahhoz később tartjuk is magunkat. Ne menet közbe akarjuk kitalálni, hogy hol legyen a mosdó, hol legyen a wc, mekkora kádat szeretnénk, kell-e zuhanykabin, és ezek hol helyezkedjenek el. Milyen csempéket szeretnénk, hová kérjük a tükröt?

 

Mindezt meg lehet álmodni előre is, a szakemberek elé pedig már kész tervet rakhatunk, így kezdetektől tudni fogják, merre haladjanak. Nem fordulhat elő, hogy megtervezik a munkájuk ütemét aztán, változtatniuk kell rajta, mert mi mégis másképp szeretnénk, mint ahogy eddig mondtuk. Amikor az emberek azt mondják, hogy a szakemberek lassan dolgoznak, abban sajnos az is benne van, hogy nem veszik észre, hogy ők maguk hátráltatják őket azzal, hogy menetközben variálnak a terveken.

LEGYEN ELÉG PÉNZ!

 

Előre számoljuk ki a költségvetést, és kalkuláljunk plusz kiadásokkal is! Egy másik olyan tényező, ami miatt a fürdőszoba felújítás el szokott húzódni, az az, hogy menet közben elfogy a pénz. A fürdőszoba felújítása a költséges dolog, sokan nem tudják elképzelni, hogy mennyire, és belevágnak kevesebb pénzzel, mint amennyi szükséges hozzá. Majd kénytelenek félúton megállni, mert elfogy a keret.

 

Ez elkerülhető, ha tájékozódunk az árakról, és pontos költségvetést készítünk már a folyamatot megelőzően, amire rászámolunk még 20%-ot biztonsági tartalékként. Így nem érhet kellemetlen meglepetés, és biztosan elég lesz a pénzünk a munka befejezéséig.

 

NE HALOGASSUNK!

 

A kezdeti lelkesedés hamar elszáll, amikor az ember szembesül vele, hogy bizony ez nincsen kész csettintésre. Amikor elegünk van a folyamatos munkából, fúrásból, faragásból, kopácsolásból, hajlamosak vagyunk arra, hogy a következő lépést halogassuk egy kicsit, hogy megpihenjünk.

 

Minél tovább húzzuk azonban, annál később lesz kész a fürdőszoba, és annál később lesz vége az egész felfordulásnak. Érdemes inkább venni egy nagy levegőt, és végigcsinálni minél előbb, amit elkezdtünk, még akkor is, ha fáradtak vagyunk, és úgy érezzük, kell egy kis szünet.

 

Tény, a fürdőszoba felújítás a fáradságos munka, de mindenképpen megéri, ha a végén álmaink fürdőszobájában találjuk magunkat, amit öröm használni a mindennapokban.