Az okos rendszerek a fürdőszobákat is meghódítják?

Ma már szinte mindenünk „okos”: a telefonunk, az óránk, a karkötőnk, a térkövek vagy éppen az otthonunk. Az okos rendszerek a fürdőszobába is beszivárogtak, ahol olyan megoldások kerülnek előtérbe, melyek a világításért, a hűtésért vagy a vízérzékelés szabályozásáért felelősek.

Az okos rendszerek a fürdőszobákat is meghódítják?

Kényelmesebbek lehetnek a fürdőszobai tevékenységek

Az okos készülékek egyik legnagyobb előnye, hogy könnyebbé, kényelmesebbé teszik a mindennapjainkat. Az otthonunk esetén az automatizált okos rendszerek előre beprogramozott értékek alapján teszik a dolgukat és biztosítják a maximális komfortot. A reggeleket olyan apróságokkal teszik gördülékennyé, mint a redőny felhúzása, a kávé lefőzése vagy a kád vízzel való megtöltése.

Ezekbe már belegondolni is nagyszerű érzés, bár még távolinak tűnik, hogy a legtöbb háztartásban természetes lesz. A nappali és a konyha mellet a fürdőszobában sem okoz nehézséget elképzelni az okos funkciók megjelenését. A lakás egyik legkisebb helyiségben automatikusan vezérelhető a világítás, a hűtés, fűtés, de beállítható a vízszivárgás érzékelő, az éjjeli fény vagy a hangrendszer ugyancsak számításba jöhet.

Akár egy másik városból is leolthatod a villanyt

A fentiek közül a fürdőszobai világítás vezérlése igencsak kézenfekvő, hiszen reggelente ez otthonunk egyik legforgalmasabb helyisége. Az egyes tevékenységek (fogmosás, sminkelés, fésülködés, borotválkozás, tusolás) különböző megvilágítást igényelnek, a központi megoldások mellett ezért érdemes hangulatfényeket, LED szalagokat felszerelni.

A rendszer beállításával a hűtés, valamint a fűtés csak az előre beállított paraméterek szerint fog működni, a fűtésprogramokat teljesen a saját igényeidre szabhatod. Képzeld csak el, hogy mire hazaérsz, a számodra kellemes hőmérsékletű otthon fogad egy forró fürdővel! A technológia nem csak erre képes, az elemmel működő vízérzékelővel ugyanis értesülhetsz a vízszivárgásról, amivel kiküszöbölhetőek az esetleges károk. Az egyik igazán hívogató funkció az éjjeli fény, ami a mozgás érzékelése esetén minimális fényerősséggel világítja meg a folyosót, illetve a mosdót, visszafelé pedig kísérőfényt biztosít.

Lekapcsolni egy villanyt, kikapcsolni a fűtést vagy aktiválni a riasztót a szomszédos városból, esetleg egy étteremből? Egy ilyen rendszerrel egyik sem lehetetlen, mivel az egész technikát egy okos telefonról, laptopról vagy tabletről vezérelheted.