3 illóolaj a szaunába a jó egészségért és stresszmentes hangulatért

A szerencsésebbek otthonukban, mások wellness központokban és fitness termekben élvezhetik a finn szauna áldásos hatását. A fejüket ilyenkor gyakorta felütő járványok idején a jótékony illóolajoknak különösen nagy hasznát vehetjük.

3 illóolaj a szaunába a jó egészségért és stresszmentes hangulatért

Illóolajok: a természet ajándékai

 

Utánajártunk, milyen illóolajok enyhítik a leghatékonyabban a tél leggyakoribb problémáit, azaz a légúti fertőzéseket. Kellemes illatukon kívül ezek az esszenciák ugyanis pontot tehetnek a téli nyavalyákra, anélkül, hogy gyógyszerekkel károsítanánk szervezetünket.

 

Ha igazán elővigyázatosak szeretnénk lenni, előzzük meg a bajt, és tünetek híján is rendszeres szánjunk némi időt az aromaterápiás pihenésre. Immunrendszerünk edzése, aktivizálása révén a szaunázás egyébként is kedvező hatást fejt ki egészségünkre, pláne, ha az élményt illóolajokkal spékeljük meg!

 

Az illóolajakat egyébként vízzel kell vegyíteni – ne öntsük őket közvetlenül a kövekre, ha nem akarunk fullasztó levegőben üldögélni. Még praktikusabb megoldás, ha egy szórófejes flakont hívunk segítségül.

 

Milyen illóolajat válasszunk?

 

Citromfű olaj:

 

A betegségek megelőzésére gyakran a stresszoldás az egyik leghatásosabb eszköz! A citromfű ebben valódi segítséget képes nyújtani, hiszen legközismertebb hatása a nyugtatás, feszültségoldás. Az már kevésbé köztudott, hogy kitűnő fertőtlenítő és dezodoráló hatással is bír, sőt, a gyomor-és bélrendszeri megbetegedésekre is kedvező hatást fejt ki.

 

Eukaliptusz olaj:

 

Jellegzetes aromája enyhíti a meghűlést, segít leküzdeni a köhögést és az orrdugulást. Teszi mindezt gyulladásgátló és antibakteriális hatásának köszönhetően. Egy eukaliptuszos szaunázás után minden bizonnyal újjászületsz majd, ha épp a betegség kerülget – vagy már le is döntött a lábadról.

 

Levendula olaj:

 

A közkedvelt, nyugtató hatású gyógynövény illóolaja a megfázás egyéb tünetei, például fül-és fejfájás esetén is jó társunk lesz. Ha ízületeinkben fájdalmat érzünk, akkor is érdemes fájdalomcsillapítók helyett elsőként a levendulához fordulni!

 

Levendula olaj

 

Tetszett bejegyzésünk a jótékony hatású illóolajok használatáról? Ossza meg ismerőseivel is!

 

 

Blog

Ajánlott termékek