Mi mindenre lehet megoldás az autós kamera használata?

Az autósok közlekedését hatékonyan segíti és fokozza a biztonságot egy megfelelően telepített, jó minőségű autós kamera. Rengeteg kellemetlen helyzetet megspórolhatunk vele, és hasznunkra lehet akkor is, ha már megtörtént a baj. Áruházunk kínálatában megtalálható az egyszerű tolatókamerától kezdve a menetrögzítő okos visszapillantó tükörig többféle termék. Amennyiben szeretnéd veszélytelenebbé tenni az autóddal való közlekedést, érdemes lehet beszerezni egy autós kamerát.

Mi mindenre lehet megoldás az autós kamera használata?

Ahogy rohamosan fejlődik az elektronikai ipar, az autós fedélzeti kamerák is haladnak a korral és egyre modernebbek, egyre többet tudnak. Jelentősen megkönnyíti életünket egy ilyen korszerű eszköz.

Hova szerelhető fel az autós kamera?

Az autós kamera legideálisabb helye mindenképpen a szélvédő felső része, itt könnyen megoldható a kábel elvezetése és nagyon minimális látóteret takar ki. Ezen belül 3 területen is elhelyezhetjük: jobb vagy bal oldalon, illetve középen.

A jobb felső sarok egyetlen előnye az, hogy itt takar ki a lehető legkevesebbet, azaz a sofőr látóteréből tulajdonképpen semennyit. Hátránya, hogy menet közben nem tudunk rajta semmit állítani a vezetőülésből.

Középen fel tudjuk szerelni a kamerát a tükör alá, fölé vagy mögé is, ezek a legpraktikusabb elhelyezések. Az előzővel ellentétben bármikor elérjük, ugyanakkor zavarhat is minket a kilátásban.

A bal felső sarok főleg a balkezes sofőröknek célszerű, jobbkezeseknek át kell nyúlniuk, ha valamit állítanának rajta, ez nem túl biztonságos vezetés közben.

 

Univerzális tolatókamera a tolatás támogatására

A kínálatunkban kapható tolatókamera a parkolásnál nyújthat nagy segítséget az autó vezetőjének, könnyebbé és biztonságosabbá teszi a folyamatot. Mutatja az autó környezetét, a gyalogosokat, tárgyakat, állatokat, így a balesetek is elkerülhetőek.

A legtöbb járműbe teljeskörűen beszerelhető. Autórádióval vagy önálló monitorral összekapcsolható, ami megjeleníti a kamera képét. Tolatáskor automatikusan megjelenik a kamera képe, amin színes segédábra támogatja a tolatás folyamatát.

A nagyjából 6 méter hosszú videókábel és a tápellátáshoz való csatlakozókábel a szett tartozéka.

 

Az autós kamera használatának szabályozása

A Magyarországon érvényben lévő szabályozás szerint semmi nem tiltja a fedélzeti kamerák használatát. A felvételek nyilvános közzététele azonban már összetettebb kérdés, bizonyos megkötésekkel viszont az sem kizárt.

A rendszámok és az arcok kitakarása minden esetben kötelező, ellenkező esetben személyiségi jogokat sért és büntetőjogi eljárást vonhat maga után. Azonban vannak olyan esetek, melyek felülírhatják a személyiségi jogokat, ez az érintett fél szabálysértésének ténye.

A bíróságokon elfogadják és felhasználják bizonyítékként az autós kamerák felvételeit. Emellett a szabálysértés esetén intézkedő rendőr is lefoglalhatja a kamerát vagy a felvételt tartalmazó SD kártyát, amennyiben van ilyen.

Súlyos esetekben nagy a valószínűsége, kisebb baleseteknél elegendő lehet az is, ha elkérik a felvételt, vagy más adattárolón adod át nekik.

Ha külföldre utazol, előtte mindenképp tájékozódj az adott ország aktuális szabályairól! Más és más a fedélzeti kamerákkal kapcsolatos jogállás a különböző államok területén, úgyhogy csak óvatosan, könnyen büntetést is vonhat maga után, ha szabálytalanok vagyunk.

Ha eddig az tartott vissza egy autós kamera beszerzésétől, hogy nem ismerted a jogi hátteret, akkor nem kell tovább gondolkodnod, áruházunkban keresgélhetsz a kínálatunkból! Ha segítségre van szükséged, keress minket elérhetőségeinken!

Blog

Ajánlott termékek