Láncfűrész

Manapság már számos olyan kerti eszköz áll a rendelkezésedre, amellyel megkönnyítheted a mindennapi, ház körüli feladatokat. Amennyiben minőségi eszközöket keresel, akkor jó helyen jársz, hiszen webáruházunkból szinte bármit beszerezhetsz, amire otthon szükséged lehet. Legyen szó elektromos, benzines, esetleg akkumulátoros láncfűrészekről egyaránt, nálunk mindegyikből találsz megfelelő darabot.

 

Mindegyiknek megvan az előnye, így először azt kell tisztáznod magadban, hogy milyen feladatokhoz is lenne szükséged segítségre. Amennyiben döntöttél, nézz körbe nálunk!

tovább bezár

Milyen láncfűrészre van szükség otthon?

 

Amennyiben házi körülmények között szeretnéd használni a kerti eszközt, abban az esetben többféle megoldás is szóba jöhet. Léteznek ugye a már említett elektromos láncfűrészek, de kaphatsz még akkus és benzines modellt egyaránt. Mindegyiknek megvan a maga előnye, hiszen az egyes változatok, különböző feladatra alkalmasak. Míg előbbi mellett olyan érvek szólnak, hogy nincs utána semmilyen maradandó égéstermék, illetve kellemetlen szagokkal sem kell számolnod. Azonban érdemes figyelembe venni azt is, hogy ez halkabban működik, így nem zavarod majd vele a szomszédokat sem. 

 

Az akkumulátoros láncfűrészek esetében azonban szükség van arra, hogy folyamatosan gondoskodj a töltésről. Ez azonban nem feltétlenül hátrány, hiszen könnyű súlyának és vezeték nélküli használhatóságának köszönhetően az udvar bármely részén tudsz vele dolgozni. Ezt főként gallyazáshoz, tűzifa összevágásához, illetve egyéb kisebb ház körüli tevékenységekhez ajánljuk. 

 

Mit érdemes tudni a benzinmotoros láncfűrészekről?

 

Ami pedig a benzinmotoros láncfűrészeket illeti, ezeket nagy teljesítménnyel készítik el, így sok esetben ez lehet a legpraktikusabb megoldás. Hátránya azonban, hogy hangosabban működnek, mint az előbb említett típusok, viszont ezekkel sokkal több mindenre leszel képes. A fa vágásához, nagyüzemi használathoz is ezeket alkalmazzák. Ebben az esetben azonban már nagyobb összegre lesz szükség, hiszen a benzines fűrészekhez mélyebbre kell nyúlni a zsebben. Nem véletlen, hiszen a legtöbb gyártmányunk a Hecht márkától származik. 

 

Érdemes tehát alaposan megfontolni, hogy melyik gép mellett is döntesz. Ha megvagy, akkor nézz körbe a kategóriákon belül, és válaszd ki a tökéletes otthoni láncfűrészt!