Fűtéskorszerűsítés: a vízteres kályha lehet a megoldás?

Amikor közeledik a tél, sok családban elkezdenek azon gondolkodni, hogyan lehetne csökkenteni a fűtés költségeit. Ez nagyon is érthető, hiszen a téli hónapokban - bármivel is fűtesz, akár vízteres kályhával - lényegesen több rezsit kell fizetned, mint nyáron.

Fűtéskorszerűsítés: a vízteres kályha lehet a megoldás?

Megoldást jelenthet a ház, lakás hőszigetelése, ha még nem történt meg, ez nagy munka és nagy költség, de nagyon sokáig megoldja a problémát, és még környezetkímélő is. Ha a szigetelés már rendben van, a következő megoldás lehet a fűtőegységek, fűtésrendszer korszerűsítése.

Megoldások a korszerűsítésre

Az egyik lehetséges választás lehet a vízteres kályha, ami nagyon egyszerű alapelven működik, a megtermelt hő jobb hasznosításával éri el a kívánt célt. Webáruházunk többféle fűtőberendezést forgalmaz, érdemes alaposan körülnézni, hogy a legjobbat válaszd ki.

A vízteres kandalló hasonlóan működik, mint a hagyományos társai, azzal a különbséggel, hogy a tűzteret csövek veszik körül, így veszi fel a hőt a csövekben cirkuláló víz. Összeköthető radiátorral is, így az egész fűtési rendszer jobban hasznosítja a hőt, és a kandalló előnyeit is élvezheted. 

A kandalló kiválasztásához néhány kérdést tisztáznod kell.

 

Választás a kandallók között

A legelső kérdés, amire választ kell találni, hogy mekkora kandalló kell ahhoz, hogy a befűtse a lakást? Ennek meghatározására szakembert kell megkérdezned, ha precíz kalkulációt szeretnél.

A család fűtési szokásai határozzák meg azt, hogy mekkora hőmennyiségre lesz szükség.

A hőigény fogalma azt a hőmennyiséget jelenti, amennyivel a leghidegebb időben pótolni lehet az épület hőveszteségét. Ehhez ismerni kell a helyiség méreteit, a falak vastagságát, szigetelését, az épület tájolását, az ablakok, ajtók minőségét. Fontos ismerni az elégetni kívánt tüzelőanyag minőségét is. Ezek mind befolyásolhatják a döntésedet.

 

A vízteres kályha jó választás lehet

A vízteres kandalló ötvözi a hagyományos és a modern fűtési technikákat. A vízteres kandalló tűztere felett vagy körülötte víztartály van. A tűz felfűti a tartályban lévő vizet és ez a hozzá kapcsolódó csöveken a lakás összes helyiségében felmelegíti a radiátorokat. Ha megfelelő teljesítményű vízteres kandallót választottál, megtermelheted vele a használati meleg vizet is. 

Kombinálható egyéb fűtésmódokkal, például napkollektorral, ez környezetkímélő megoldást jelent, s akár a gázfűtést ki is kapcsolhatod. 

A kandalló telepítéséhez szükséges:

 • Kémény
 • Zárt égésterű kandallókályha, friss levegő utánpótlással
 • Központi fűtésrendszer
 • Épületgépészeti és villamos tartozékok

 

Az egyik legjobb kandalló

Webáruházunkban többféle kandallókályhát találhatsz, talán az egyik legjobb a Hecht Magnis vízteres kandallókályha. Jellemző tulajdonsága az, hogy zárt rendszerű, egy, maximum kettő radiátorral összekötve az egész lakást felfűti. 

 • 120 mm füstcsöve van
 • Maximális üzemi nyomása 2,5 bar
 • Hőcserélő térfogata 22 liter
 • Tűzálló üvege van
 • Légáramlás szabályozással rendelkezik
 • Felső kémény kimenete van
 • Égési hatásfoka 75%
 • Terelővel és hamutartóval rendelkezik
 • Tüzelőanyaga fa és brikett

Ha ajánlatunk felkeltette az érdeklődésedet, és többet szeretnél megtudni ezekről a modern fűtőberendezésekről, keresd fel honlapunkat vagy vedd fel a kapcsolatot szakembereinkkel, hogy megtalálhasd a legoptimálisabb megoldást lakásod fűtésére.

Blog

Ajánlott termékek