Fűtés, párátlanítás, párásítás

A fűtés, párátlanítás, párásítás mind-mind olyan tevékenységnek számít otthonunkban, amely sokszor nélkülözhetetlen, és megannyi háztartásba beépült már. Webáruházunkban olyan elektronikus eszközöket találhatsz, amelyek megkönnyíthetik a mindennapokat!

 

Az elektronikai berendezések egyre több modern és okosotthonban vannak jelen. Amennyiben te is bővíteni szeretnéd a háztartási elektromos eszközeidnek listáját, bátran nézz körül az elektronikai kategóriánkban. Találhatsz világításban és hangtechnikában segítséget nyújtó gépeket, szépészeti és lakáskiegészítőket, valamint még rengeteg mást is! Kattints a neked tetsző kategóriára, és böngészd át kínálatunkat!

tovább bezár
Kategória
Termékkategória
Gyártó
Teljesítmény
Készletinformáció
További szűrők
149 db termék
 

A fűtés, párátlanítás, párásítás fontossága

 

Fűtésre minden télen és ősszel, gyakran még tavasszal is szükségünk van, hiszen a fűtőtestek biztosítják a meleget a lakásban. Fűteni pedig többféleképpen is lehet. Panellakásokban a központi fűtésen van a hangsúly, ám családi házakban terítéken vannak például a kandallók is.

 

Párátlanításra és párásításra pedig egészségünk és a jobb közérzetünk szempontjából van szükség. A megfelelő páratartalom helyben tartásához pedig fedezd fel párátlanító és párásító eszközeinket is.

 

Ismerd meg kínálatunkat!

 

A párátlanító és párásító gépezetek fontosságáról és az ezekre vonatkozó termékkínálatunkról már olvashattál. Na de mi a helyzet a fűtéssel? Hogyan oldhatjuk meg egyszerűen, praktikusan és stílusosan az otthoni fűtést?

 

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat saját otthonunkban, kényelmes körülményeket kell teremtenünk. Ez egy elektromos kályha vagy egy szilárd tüzelésű kályha használatával könnyen elérhető. Nemcsak, hogy megbízható társat nyújt a hideg éjszakákon, de látványa is kellemes és otthonos hatást kelt.

 

A kályhákon és kandallókon kívül természetesen megismerheted a kompakt, rugalmasan kezelhető és népszerű fűtőtestjeinket és hősugárzóinkat is. Ezek a kis méretű eszközök könnyen használhatóak, ráadásul hordozhatóságuknak köszönhetően bárhová magaddal viheted őket. Akár még a fürdőszobába is.

 

A hősugárzók mellett helyet kapnak még elektromos konvektoraink, vagyis fűtőpaneljeink is!

 

A kályha elengedhetetlen kiegészítője

 

Amennyiben kályhával rendelkezel, füstcsőre is szükséged lesz. Webáruházunkban a Hecht füstcsövek modelljei közül válogathatsz kedvedre!

Az első tulajdonság, amit a fűtőkészülékeink termékleírásában megtalál, a teljesítmény,
amit Watt-ban adunk meg. Ez megmutatja, hogy mennyit fogyaszt a készülék maximum teljesítményen 1 óra alatt.
Jó tudni, hogy a leírásban a maximális teljesítményt tüntetjük fel, de a legtöbb esetben a készülékek csökkentett teljesítménnyel is tudnak működni.

A fogyasztás, vagyis a (kWh) azt mutatja meg, hogy egy készülék mennyi energiát fogyaszt 1 óra alatt.
A kWh és az áramár szorzata adja meg hogy mennyibe kerül a készülékünk üzemeltetése egy bizonyos időtartamon keresztül.

Ha szükséges kiszámolni, hogy hány Amperrel terheli a készülék elektromos hálózatunkat, akkor ezt könnyedén megtehetjük. A kiválasztott teljesítményt osszuk el a készülék hálózati feszültségével (230 V). Pl. 2000 W / 230 V = 8,7 Amper.

Természetesen egy nagyobb helyiségbe nagyobb fűtési teljesítmény szükséges. A teljesítményből kiszámolhatjuk, hogy mennyi az a térfogat, légköbméter, amit be tudunk fűteni. Ezt egy mai,átlagosan szigetelt épület esetében 25 W/m3 értékkel számoljuk ki.
Tehát egy 2000 W-on működő készülék 2000 W / 25 = 80 m3 levegő térfogatot tud felfűteni. A szobák átlagos, 2,7 m belmagasságával számolva ez 80 / 2,7 = 30 négyzetméterre elegendő fűtési teljesítmény. Ugyanez a készülék alacsonyabb teljesítményen – pl. 800 W-on - használva egy 12 négyzetméter alapterületű szoba fűtéséhez elegendő.

Egy régebbi, kevésbé szigetelt épület esetén természetesen nagyobb fűtési teljesítményre van szükség.