Balták, fejszék

Nem kell favágónak lennünk ahhoz, hogy baltára vagy fejszére legyen szükségünk. A balták, fejszék azok a vágó és hasító eszközök, amik nem hiányozhatnak egyetlen kerttulajdonos kéziszerszámai közül sem!

 

Persze nem csak a ház körüli munkákban lehet segítségünkre egy éles balta, de a kempingezők, horgászok alapfelszereléséhez is hozzátartoznak. Univerzális baltáinkkal nem csak fát apríthatsz, de használhatod a sátorhely megtisztításához, vagy akár a cölöpök leveréséhez is. Kínálatunkban a cseh Hecht cég baltáiból és fejszéiből választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet!

tovább bezár

Gallyazáshoz válassz baltát!

 

Ahhoz, hogy eldöntsük, hogy baltát vagy fejszét válasszunk, azt kell megvizsgálnunk, hogy mire szeretnénk pontosan használni. Ha kertészkedünk, és kertünkben csak kisebb fák vannak, esetleg csak gallyazni szoktunk, akkor egy univerzális balta tökéletes választás lesz számunkra!

 

Univerzális baltáink mindegyike üvegszállal megerősített nyéllel készül, melyet egy speciális eljárással rögzítenek a fejhez. A visszahűtéses technológia a garancia arra, hogy a nyél stabilan kapcsolódjon a fejhez, így elkerülhető legyen az a bosszantó és balesetveszélyes helyzet, amikor munka közben lerepül a fej. 

 

Hasításhoz válassz fejszét!

 

Ha nagyobb fatörzsek, rönkök hasításához keresel megfelelő eszközt, nézz körül a hasítófejszék között! A hasítófejszék nyele, ahogy az univerzális baltáké, szintén üvegszállal erősített műanyagból készül. Markolata csúszgátló bevonattal van ellátva a biztonságos használatért. 

 

A hasítófejsze feje, a baltával ellentétben speciális ék alakú kiképzéssel készül megkönnyítve a vastag fák kettéhasítását. A feje nehezebb, mint egy baltáé, a nyél pedig általában hosszabb, mégpedig a tökéletes egyensúly elérésének érdekében. Ez segít abban, hogy lendítés közben, kisebb erőkifejtéssel is hatékonynak legyünk. 

 

Balták, fejszék a kínálatunkban

 

A kéziszerszámok között található univerzális balták és fejszék a Hecht márka termékei. A vállalat, amely több, mint 22 éve Csehországból indult hódító útjára, ma már számos nemzetközi kitüntetés birtokosa. A barkács eszközök piacán neve garancia a magas minőségre és a hosszú élettartamra. Nézz körül kínálatunkban, ahol biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb favágóeszközt!

 

Ne feledkezz meg a biztonságról sem! Válassz megfelelő védőeszközt magadnak, melyeket a védőfelszerelés kategóriában találsz meg!