Forrasztópáka állomás

Forrasztópáka állomás

 

Ebben a kategóriában forrasztópáka állomás választékunkat találod, melyeket otthonodban és munkahelyeden egyaránt használhatsz. A készülékek gyors felfűtést tesznek lehetővé. A csomag részét képezi az állítható pákatartó, tisztítószivacs és a tálca is. 

 

Előnyük, hogy a hőmérséklet állítható és ellenőrizhető. Szintén mellettük szól a cserélhető hegy, melyhez nem szükséges speciális szerszám, ugyanakkor lehetőséged van a teljes pákát is lecserélni egy másik, SMA típusúra. A forrasztópáka állomás kábele hőálló szilikonból készült. Stabil, biztonságos fogást garantál a szilikongumi burkolattal bevont markolat révén.

tovább bezár
2 db termék

Webáruházunkban SMA 050 és SMA 051 típusú forrasztópáka állomást is beszerezhetsz. Egy ilyen készüléket alkalmazhatsz elektronikus eszközök, valamint vezetékeik összekapcsolására, emellett az éppen nyomtatott áramkörök forrasztásához is nélkülözhetetlen kellék. 

 

A forrasztópáka állomás jelentősége

 

Barkácskellék termékkörünkben külön kategóriába gyűjtöttük forrasztópáka állomás választékunkat, melyek egyetlen barkácsműhelyből sem hiányozhatnak. Akár profiként forrasztanál, akár hobbibarkácsolóként, egy efféle készülék jó szolgálatot tehet. 

 

A magas minőségű forrasztópáka nélkülözhetetlen, ugyanis a páka szolgáltatja a megfelelő hőt. Ennek részei a pákahegy és a leszigetelt fogantyú. A hegy segítségével összeforraszthatsz fém alkatrészeket, a fogantyú által pedig nem okoz gondot a több száz fokos készülék kézben tartása sem. Az állomás révén a páka hőmérsékletét szabályozhatod.

 

Ne feledkezz meg a forraszanyagról sem, mely a két fém egymáshoz való csatlakozását fogja biztosítani. Forrasztáskor a két fémet úgy kell összekapcsolnod, hogy ne olvadjanak meg. 

 

Mit hegeszthetsz forrasztópáka által? 

 

Felhasználhatod az elektronika területén, például nyomtatott áramkörökhöz vezetékeket és chipeket illeszthetsz. Emellett a fémiparban is alkalmazandó a forrasztópáka állomás. Például konzervdobozok illesztéséhez, de fémek egymáshoz kapcsolásához is. 

 

Hangtechnikában is előszeretettel alkalmazzák, vezetékek összekötésére. Bevetheted ólomüveg forrasztásához is. Ékszerek esetében, például szétszakadt láncok javítására, láncszemek összekapcsolásához és gyűrűknél is hasznos.

 

Látható, hogy igen sokrétű a felhasználási kör, ezért biztos lehetsz benne, hogy nagy segítséget jelent számodra is, különösen, ha imádsz barkácsolni, javítgatni, forrasztani.