A nagy kérdés: parketta vagy laminált padló?

A lakásfelújítás egyik legfontosabb és legnehezebb kérdése: Milyen legyen a padlóburkolat? A padlózat anyaga alapjaiban meghatározza az egész helyiség, lakás atmoszféráját, a stílusát és a benne elhelyezhető bútorokat, kiegészítőket is meghatározhatja. Nem érdemes hát elhamarkodottan döntened! Olvasd el cikkünket, most kicsit boncolgatjuk a parketta és laminált padló kérdését!

A nagy kérdés: parketta vagy laminált padló?

Mi a legnagyobb különbség a parketta és a laminált padló között?


Az első és talán legfontosabb különbség a két padlóburkoló anyag között, az nem más mint az alapanyaguk. Míg a parketta fából készül, addig a laminált padló faőrleményből, melynek felszínén impregnált, UV-álló, színtartó dekor réteg található. A parketta egy masszívabb, tömörebb, vastagabb anyag, lehet egy- vagy többrétegű is, természetes hatással bír, meleg, ráadásul hosszú éveken át megőrzi eredeti szépségét. A megjelenése pedig csodálatos: a természetesség egyedi, és utánozhatatlan aurájával lengi be a teret. A laminált padló esetében egy rendkívül környezetbarát megoldásról beszélünk, mely hihetetlenül sokoldalú burkolat, rengeteg színben és kialakításban beszerezhető. Többszintű kopásállóság jellemzi és szinte bármelyik helyiségben megállja a helyét. Lerakása egyszerű és gyors, padlófűtés mellett is alkalmazható. Sokoldalúságában rejlik szépsége is: bármilyen stílushoz megtalálod a neked
tetszőt.

Laminált padló vs. parketta pro és kontra

  • A laminált padló roppant egyszerűen takarítható, a napi rutintakarítás közben elvégezhető, ráadásul sérülés esetén sokkal könnyebben, gyorsabban ki is lehet cserélni a sérült darabokat. A parketta ezzel szemben rendszeres karbantartást, ápolást igényel, a felújítása fáradalmas lehet.
  • A laminált padlót éppen ezért nem kell csiszolni, felületkezelni, a lerakás után rögtön lakható is a szoba. Ha parkettáról beszélünk, ezek a kissé hosszadalmas munkák alapkövetelmények.
  • A laminált padló kevésbé érzékeny a vízre, a parketta azonban több odafigyelést igényel víz-fronton is.
  • A laminált padló nemcsak környezetbarát, hanem pénztárcabarát padlóburkolat is. Kopásállóság szempontjából is megfontolandó a laminált padló, sok-sok éven keresztül szolgálja ki az igényeidet.
  • A laminált padló remek választás modernebb, letisztultabb lakásokba, a minimalista dizájn tökéletes kiegészítő elemei.

Sikerült döntened? Webáruházunkban szemet gyönyörködtető laminált padló és parketta anyagok között válogathatsz!

Blog