A fürdőszoba szőnyeg különféle rendeltetései

Nem is gondolnánk, hogy a fürdőszoba szőnyeg milyen meghatározó szerepet tölt be a tisztálkodó helyiségben. Nemcsak dekoratív, hanem emellett kényelmi és biztonsági funkciókkal is rendelkezik.A fürdőszoba nemcsak a tisztálkodás, hanem jó esetben az ellazulás, a napi teendők utáni relaxáció színtere is lehet. Fontos, hogy harmonikus érzést keltsen bennünk. 

A fürdőszoba szőnyeg különféle rendeltetései

A mutatós és praktikus berendezési tárgyak ebben sokat segíthetnek.Emellett azonban hangsúlyos a fürdőszobai kiegészítők szerepe is. Ha összhangban vannak a bútorokkal, berendezésekkel, akkor bizonyára igazán elegáns fürdőszobát alakítottunk ki. Egy megbízható csúszásgátló fürdőszoba szőnyeg elengedhetetlen a mosdó kellékei között.

Milyen fürdőszoba szőnyeget válasszunk?

Fürdőszoba szőnyeg vásárlásakor figyelembe kell vennünk a helyiség méretét és elrendezését. Ezen szempontok alapján tudjuk kiszámolni az ideális fürdőszoba szőnyeg nagyságát.

Jól szellőztethető, illetve megfelelő fűtéssel rendelkező fürdőszobában használhatunk hosszú szálú szőnyeget is. Ám ha ezek a feltételek nem adottak, akkor tanácsosabb rövid szálú szőnyeget alkalmaznunk.

Az elhelyezését illetően érdemes rá figyelni, hogy ne legyen a padlóösszefolyó közelében. A legpraktikusabb helyet keressük meg neki, ahol nem lesz útban. Viszont kényelmesen odébb helyezhetjük, ha szükséges.

Az állandó nedvesség miatt fokozottan óvatosnak kell lennünk. Ezért mindenképpen célszerű a fürdőszobába csúszásgátlóval rendelkező szőnyeget vásárolni.

A csúszásgátlós fürdőszoba szőnyeg

Nemcsak kilépő szőnyegre van szükségünk a fürdőszobában. A kád és a zuhany sikamlós lehet, eleshetünk, ha nem vigyázunk. Főleg idősebbek és gyerekek esetében lehet különösen veszélyes a csúszós talaj.

A Geo csúszásgátló szőnyeg zuhanyfülkébe helyezhető, annak méreteihez igazodva 53x53 cm. Gumiból készült, fehér és zöld színben is kapható nálunk.

Ennek másik változata a Geo csúszásgátló szőnyeg fürdőkádba. Természetesen ennek is gumi az anyaga, viszont méreteiben a kádhoz passzol. 36 cm széles és 71 cm hosszú.

Ezeknek a fürdőszoba szőnyegeknek a használata nagymértékű biztonságérzetet ad gyermekeink és idősebb hozzátartozóink kapcsán is.

Biztonság a fürdőszobában

A balesetvédelem fontos eszköze lehet a fürdőszobai kapaszkodó. Webáruházunkban többféle kivitelben és típusban kaphatók. A színek és az anyagok kínálata is szerteágazó. Választhatsz inox, polírozott vagy festett acél, réz, esetleg bronz anyagból készült kapaszkodót.

Sötétebb színeket kedvelők vásárolhatnak fekete színűt. Létezik gumival borított termék is, ami a csúszást is gátolja. Válogathatsz még wc papír-, szappan- vagy törölközőtartóval felszerelt változatok között is. De ha esetleg hajlított típust, esetleg összecsukhatót szeretnél, azt is megtalálod nálunk.

Egy nehezen mozgó ember számára a legideálisabb megoldást a walk in zuhanykabin jelentheti. Ez perem nélküli gyártmány, tehát sokkal egyszerűbb a bejutás, mint egy tálcás zuhanyfülkébe vagy fürdőkádba.

A kabint felszerelhetjük kapaszkodóval és azon felül egy zuhanykabin ülőkével is. Vannak lehajtható változatok is, tehát kényelmesen használható a fülke akkor is, ha épp nem vesszük igénybe.

Nálunk mindent megtalálsz, ami egy biztonságos és kényelmes fürdőszobához tartozik. Ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Blog

Ajánlott termékek