Vissza a természethez – az idei év kulcsmondata a fürdőszobában is

Az évről évre változó lakberendezési trendek a nappali, hálószoba és konyha mellett természetesen a fürdőszobában is megjelennek, elsősorban a dizájn elemekre, színekre, illetve anyagokra vonatkozóan. Otthonunkat ugyan nem alakítjuk át minden évben az aktuális divat szerint, az apróbb változtatásokhoz azonban nincs szükség a helyiség szétbontására vagy jelentős anyagi beruházásra.

 

Vissza a természethez – az idei év kulcsmondata a fürdőszobában is

Fürdőszoba színek - szürke

Természetes anyagok kombinálása

Az idei év a ’vissza a természethez’ elvét hozta magával, az újat a funkcionalitással ötvözve, ami a tiszta színek mellett a praktikus és egyszerű elrendezést jelenti. A természetes kifinomultság és elegancia vonalát modern elemekkel kombinálva egy meglehetősen dinamikus hatást teremthetünk, a fa és a kerámia összhangja megjelenhet például a kádaknál. Persze nem csak ott, hanem minden olyan kiegészítő elemeknél, mint a szappanadagoló, fogkefe tartó vagy éppen a tükör, amik kisebb részeként a fürdőnknek adják majd az összképet.

Vissza a múltba

A tervezők ismét divatba hozták az agyagot, amely az egyik legősibb technika volt az edények készítésénél. Az utóbbi időben a figyelem középpontjából ugyan kikerült, most viszont újra hódító útjára indult.

Ezek a tárgyak nagyon jól mutatnak a cserepes, zöld növények mellett, melyek sajátos hangulatot teremtenek a fürdőben. Az agyaghoz passzolnak a kavicsok, a sziklás felületek, valamint a melegséget sugárzó fa elemek – például az ezekből készült bútorok – is. Az összeállításnak a fantáziánk szab határt, így a végeredmény teljesen egyedi lehet.

szines torolkozo

Felkapott színek

A színek nagyban meghatározzák a hangulatunkat, ezért nem mindegy, hogyan kombináljuk az árnyalatokat. A belsőépítészetben most a sötét színek vannak porondon, amiről először talán a mogorva vagy a szomorú jelző jut eszünkbe, a fent említett természetességgel kombinálva viszont teljesen más hatást eredményez.

A listavezető szín a szürke, ami számtalan árnyalatban érhető el, így egyáltalán nem nevezhető unalmasnak, hiszen elegáns, nyugodt vagy éppen dinamikus légkört biztosíthat. A fürdőszobában idén a tiszta színek dominálnak, így a világos, fényes csempe felületektől elbúcsúzhatunk, helyettük a matt és semleges színek kerülnek a főszerepbe – a szürkével kombinálva sajátos kontrasztot adva.

Blog

Ajánlott termékek