Rekord számú lakos jelentkezett véradásra a bajai Homelux áruházban

2023. június 8-án véradást rendeztek a  bajai Homelux lakberendezési áruházban. A 9 órától 13 óráig meghirdetett kezdeményezésre hatalmas volt az érdeklődés, rekordszámú lakos jelentkezett az önkéntes feladatra. A Vöröskereszt munkatársai gyakorlottan és gyorsan kezelték a sorban álló véradókat. Az eseményen sokan először adtak vért, de rendszeres véradók is csatlakoztak az akcióhoz, sőt még  Homelux áruházat működtető Leziter Kft. munkatársai is kiemelkedő számban nyújtottak segítő kezet.

Rekord számú lakos jelentkezett véradásra a bajai Homelux áruházban

A nagyszerű kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, hiszen egy egység levett vér háromféle készítménnyel segíti a rászorulók felépülését és az életmentő műtétek sikerességét. A leadott vérből vörösvértest, plazma és vérlemezke-készítmény lesz. Ezért is olyan fontos, hogy minél többen adjanak vért, hiszen egyetlen adománnyal akár három életet is megmenthetünk. Ezen felül lehet, hogy nem mindenki számára köztudott, de rengeteg gyógyszer előállításához is szükséges emberi vér. 

Az önkéntesek a nap során részt vehettek egy nyeremény sorsoláson is, ahol a szerencsés nyertes egy Keter Sanremo kerti bútor garnitúra tulajdonosa lett. A kisorsolt győztes, Glavatity Milánné másnap a Homelux áruházban vehette át a garnitúrát. Elmondta, hogy ő rendszeres véradó és a férjét is elhozta magával, aki először adott vért. Nagyon örülnek a nyereménynek és már meg is találták a megfelelő helyet a kerti bútor szettnek. Egyetlen véradó sem távozott üres kézzel, a Leziter Kft. minden résztvevőt egy ajándékcsomaggal jutalmazott, de a nap igazi értéke minden véradó számára, hogy életeket menthetnek és hozzájárulhatnak a betegek gyógyuláshoz. 

Összességében elmondhatjuk, hogy a bajai Homelux áruházban rendezett véradási esemény rendkívül sikeres volt. A rekordszámú résztvevő bizonyítja, hogy az emberek együttműködve és összefogva nagyszerű dolgokat érhetnek el. A véradásnak és az önzetlen segítségnyújtásnak hatalmas ereje van, és minden egyes adomány életet menthet és gyógyulást hozhat.

 

Véradás a bajai Homelux áruházban.