Új lendület a munkában - Az ideális home office sarok kialakítása

Itt az ősz, a nyaralási időszak után újra be kell kapcsolnod a rakétákat és turbó fokozatra kapcsolnod, hogy újult energiával és lendülettel vághass bele az utolsó negyedév munkájába. Ha lelkes “home office ninjaként” keresed a kenyered, olyan gyorsasággal és ügyességgel csapsz bele a feladatokba, mint egy igazi harcos, akkor végre a dolgozósarkot is saját magadhoz kellene igazítanod… 

Új lendület a munkában - Az ideális home office sarok kialakítása

A régi irodabútor, az elnyűtt rendszerezők és az unalmas környezet kombója előbb-utóbb a munkádra is rányomhatja a bélyegét. A sivár dolgozószoba látványa unottá tehet, sőt a kiégés veszélye is fenyegethet. Töltsd meg élettel a home office sarkodat, hogy extra produktív és hatékony lehess a munkában!

Az irodabútor - A dolgozószoba lelke

Vitathatatlan tény: a dolgozószoba legfontosabb eleme az íróasztal és a szék, tehát a megfelelő irodabútor kiválasztása. Hosszú órákat fogsz naponta tölteni az asztalodnál a székedben ülve, így több szempontot is figyelembe kell venned a tervezgetés során. A kényelem, a megfelelő méret és kialakítás, a stílusbeli tökéletesség, a rendezettség lebegjen a szemed előtt. Az irodai széknek vagy forgószéknek akár egész nap egészséges testtartást kell biztosítania, támasztania kell a gerincedet, kellemesnek kell lennie. Az íróasztalod a munkaterületed, rögtön a széked után következik a sorban a fontossági listán. Munkádtól függően válaszd ki a méretét. Ha csak egy laptop vagy számítógép elhelyezésére lenne szükséges, érdemes a számítógépasztalok között keresgélned.

Praktikus tároló bútorok - Amikor nem a méret a lényeg

Már a home office sarkod tervezgetésekor el kell döntened, hogy milyen tárolókra lesz szükséged. Az iratok, könyvek, lámpák és az egyéb munkához szükséges kellékednek meg kell találnod a megfelelő helyet. Az, hogy egy fiókokkal, polcokkal ellátott darab, vagy csak egy egyszerű fali polc kerül a térbe, az már csak rajtad múlik!

Munka üzemmód bekapcsolva!

A dolgozószoba kialakításakor nem a bútorokon, az elhelyezésen, vagy a kiegészítőkön van a hangsúly, hanem azon, hogy Te hogyan érzed magad a székedbe pattanva! Olyan légkört kell kialakítanod, ahol nyugodt és fókuszált maradhatsz. Egy olyan környezetet kell megteremtened, amely motiválóan hat, ahol az ergonómia, a biztonság és praktikusság kerül a reflektorfénybe. Ne helyezz el túl sok kiegészítőt, apróbb tárgyat a dolgozósarkodban, hiszen könnyedén elvonhatják a figyelmedet. A reggeli kávé helyét is meg kell előre határoznod, ha nem szeretnéd, hogy a laptopodon, vagy fontos iratokon landoljon, ha véletlenül kiborul. Hidd el, ha mindennek megvan a helye és van egy fizikailag is körbeírható helyed, ahol kizárólag csak dolgozol, sokkal könnyebb lesz a munkára koncentrálni és a maximumot nyújtani.

Szeretnél egy modern, stílusos, munkára sarkalló dolgozószobát kialakítani? Nézz szét webáruházunk polcain és szerezz be minden bútort kiegészítőt hozzá!

Blog

Ajánlott termékek