Számít, milyen bútorokat választasz az étterembe (mert sokat hozzátesz az összképhez)

Először az étlapot gondold végig

Amikor vendégként belépünk egy étterembe, az első benyomásunk több szempont alapján alakul ki. Szinte sértő, ha nem köszöntenek minket, miután beléptünk az ajtón, kellemetlen szagok (például az odaégett, avas ételeké) fogadnak vagy csalódást jelent a berendezés.

Számít, milyen bútorokat választasz az étterembe (mert sokat hozzátesz az összképhez)

A nyüzüge étkezőszékekre nem szívesen ülünk le, az elhanyagolt küllem pedig igénytelenséget sugall. Ezért nagyon fontos, hogy amikor a bútorok kiválasztására kerül a sor, akkor a lehetőségeidhez mérten a legjobb mellett dönts – és törekedj ezek harmóniájára.

 

Mielőtt belevetnéd magad a berendezések kínálatának tanulmányozásába, először ülj le, és gondolj végig néhány dolgot. Többek között azt, milyen irányt akarsz képviselni a menüvel. Egy másik nemzet (francia, olasz, török) konyháját hozod haza? A napjainkban hódító egészségtudatosságot képviseled? Vagy a hagyományos hazai ízeket öltözteted új köntösbe?

 

A válasz jelentősen meghatározza a kiindulási pontot. Mert külföldről nemcsak az ízeket hozhatod haza. A falakon, polcokon helyet kaphatnak például a kintről hozott relikviák, a terítő és a szalvéta színvilága pedig felidézheti a zászlójukat. Az egészséget az egyszerű formákkal, anyagokkal és természetközeli színekkel sugallhatod.

 

Először az étlapot gondold végig

 

 

 

A szék nem csak a kényelemről szól

 

Természetesen a dizájn csak az egyik tényező. Legalább ilyen fontos a praktikum. Vedd számításba mekkora tered van, mert vannak olyan asztalok, amelyeknek igen nagy a helyigényük (de lehet, hogy neked feleslegesek lennének, mert nem használnád ki az asztallap felületét). Akár a nyáron megnyitott teraszrészre, akár beltérre keresel bútort, mindenképpen strapabíró, masszív darabokat válassz.

 

Ha letetted a voksod egy asztaltípus mellett, akkor következhetnek a székek. Ebben a kérdésben nagy szabadságod van, nemcsak az anyagok, hanem a kialakítás tekintetében is. A klasszikus stílusú, komolyságot sejtető támlás változatok a párnás ülőrészükkel garantálják a kényelmet, a magasított társaik pedig a kifinomult vagy éppen vidám színű huzatukkal tesznek hozzá az étteremről kialakult összképhez.

 

A szék nem csak a kényelemről szól