Stílus és praktikum - Okos tárolás a tökéletes konyhablokkokkal

A konyha a ház ékessége, ezért fontos, hogy nagy figyelmet szenteljünk a kinézetére. Nehéz annál szívet melengetőbb családi élményt elképzelni, mint a közös vacsorákat a frissen készített ételekkel körülvéve. A mai napig emlékezhetünk a sütemény illatára, ami belengte a házat, mikor a nagymamánk a konyhában sürgött-forgott. Ezek a szép emlékek és érzések mind a konyhából indultak, ezért is fontos, hogy időt szenteljünk a berendezésére. 

Stílus és praktikum - Okos tárolás a tökéletes  konyhablokkokkal

Amellett, hogy hogyan néz ki a konyhabútor, fontos, hogy az általunk választott konyhablokk praktikus is legyen. Olvass tovább, eláruljuk hogyan rendezheted be az álomkonyhádat a tökéletes konyhablokkokkal!

Hogyan helyezzük el a konyhablokkot? 


Konyhánk berendezése nagyban függ az ízlésünktől, igényeinktől - de szinte ugyanennyit számít a konyha mérete is. Bármennyire is szeretnénk több konyhaszekrénybe pakolni konyhai kellékeinket és gépeinket, lehet, hogy egy kisebb méretű konyhába nem fogjuk tudni beszorítani őket. Ilyenkor fontos, hogyan rendezzük el a konyhabútorokat. A kisebb
konyhákban általában lineárisan helyezik el a konyhablokkot, akár egymással szemben is. Ha nem férünk el a konyhai eszközeinkkel, a falra is felszerelhetők kisebb konyhaszekrények - amik akár a páraelszívót is közrefoghatják. Nagyobb tér esetén az L vagy U alakú elrendezés a népszerű. Itt a konyhablokk jóval több elemből állhat. Érdemes azonban úgy elhelyezni a konyhabútorokat, hogy néhány lépésből elérhessük őket, mert így tudjuk majd gyorsan végezni a munkánkat.

Praktikusan a konyhában -


Akármekkora terület is áll rendelkezésünkre, fontos, hogy megfelelően rendezzük el a konyhabútorokat, hiszen a káosz könnyen kialakul, ha nem logikus a felépítés. A konyhablokkot érdemes úgy kiválasztani, hogy L vagy U alakú elrendezés esetén olyan konyhabútor kerüljön a sarokba, amiről nem baj, ha nehezen tudunk hozzáférni a
tartalmához. Így sok energiát spórolhatunk a konyhában töltött idő során, mert nem kell a hozzáféréssel bajlódnunk. Az edényeket, tálakat, evőeszközöket és minden más eszközünket is egy előre felépített logika alapján ajánlott elhelyezni a konyhaszekrényekben, hiszen a rend akkor tartható fenn, ha mindennek megvan az előre meghatározott helye.

A finom illatok otthona -


Ha nagymama saját receptje alapján kifejlesztett sütemények illata lengi be a lakást, az általában kellemes emlékeket ébreszt bennünk és automatikusan a konyha felé vesszük az irányt édesség után kutatva. Azonban nem minden illat ilyen kellemes, ezekre az esetekre használhatjuk a páraelszívót. Napjainkban már minden konyha elengedhetetlen részét képezik a páraelszívók, amik megakadályozzák, hogy a nemkívánatos szagok elterjedjenek a lakásban. A legtöbb konyhablokk már tartalmaz páraelszívót, de ha mégsem, érdemes beszereznünk egyet, így sok kényelmetlenségtől szabadulhatunk meg.

Hogyan készül az álomkonyha?


Az egyénre szabott konyhabútorok elkészíttetése asztalossal akár egy vagyonba kerülhet, ehhez képest a beépíthető konyhablokkok pénztárcabarát megoldásnak számíthatnak. Ezekkel a konyhabútorokkal pillanatok alatt berendezhetjük a főzés helyszínét. Abban is nagy segítséget nyújthatnak a blokkok, ha nem vagyunk biztosak benne, milyen kinézetet álmodtunk meg a konyhánk számára. Ilyenkor válogathatunk az opciók között és
kiválaszthatjuk a nekünk valót - az is előfordulhat, hogy olyan ötletekkel találkozunk, amikre mi nem is gondoltunk azelőtt. Ezek a konyhablokkok is személyre szabhatók, választhatunk a méret, front- és korpusz szín között is annak érdekében, hogy beilleszthetők legyenek a konyhánkba. Így stílusukban kiemelkedő, emellett pedig praktikus konyhabútorra tehetünk szert.

Szeretnéd megvalósítani álmaid konyháját? A Homelux webáruházában minden szükséges bútort, gépet és kiegészítőt beszerezhetsz, amely a stílusos és praktikus konyhához kellhet! Lapozd fel kínálatunkat és varázsold el a konyhádat!

Blog

Ajánlott termékek