Így válasszunk elegáns és helytakarékos fürdőszobabútort

Az otthonunk egyik legkülönlegesebb helyisége a fürdőszobánk. Nem csupán azért, mert a vízhasználat miatt speciális burkolatokra és fürdőszobabútorra van szükség. Azért is érdemes külön gondot fordítanunk a fürdőnkre, mert itt kezdjük és zárjuk is a napjainkat.

Így válasszunk elegáns és helytakarékos fürdőszobabútort

A fürdőszobában készülődünk munka előtt, és itt relaxálunk egy fárasztó nap végén. Akkor érezzük magunkat igazán jól a fürdőben, ha harmonikusan és praktikusan rendezzük azt be. Ez igaz a szaniterekre, a csempékre és a kevésbé látványos kiegészítőkre is. Nézzük, mitől lesz a fürdőszobánk a lakásunk éke.

A fürdőszoba mérete meghatározza a lehetőségeinket

Számos esetben a fürdőszobánk mérete határokat szab a fantáziánknak. A társasházi lakásokban rendszerint a fürdő rovására alakítják nagyobbra a többi helyiséget. Előfordulhat, hogy nincs több hely a fürdőszobánkban néhány négyzetméternél.

Ekkor sem kell azonban lemondanunk a kényelemről és a dizájnról. Számos olyan fortélyt alkalmazhatunk, amely helytakarékos. Sőt, segítségül hívhatjuk az optikai csalódásokat és a világítást is a térérzet növeléséhez. 

 

Spóroljunk helyet a zuhanykabinnal és a káddal

Akár fürdőkádat, akár zuhanykabint telepítünk a lakásunkban, mindkét esetben tehetjük ezt helytakarékosan. A kabinok ajtajának mechanizmusával is értékes teret spórolhatunk. Válasszunk nyílóajtós fazon helyett tolóajtóval ellátott zuhanykabint, hogy kényelmesebben elférjünk a kisebb helyiségben is.

Ha mindenképp ragaszkodunk a fürdőkádhoz, a változatos méretskálán biztosan találunk a fürdőnkbe illő darabot. Szögletes kialakítású vagy épp testalakú kádat is vásárolhatunk, nem akadály, ha helyszűkében vagyunk. Sőt, akár az ülőkád mellett is dönthetünk.

 

A fürdőszobabútorok praktikus elrendezése

A fürdőszobánkban a tárolásnak is kulcsszerep jut. A pipere holmijaink, a törölközők, az egészségügyi papírok számos esetben itt kapnak helyet. A fürdőszobabútorok változatos összetételben érhetőek el webáruházunkban is.

Vásárolhatunk alsó szekrényeket, amelyekben integrálásra kerül a mosdókagyló. A keskeny, magas, álló szekrények ideális választást jelentenek, ha kevés a szabad terület a fürdőnkben. Ezeket nyitott, zárt és kombinált fazonban is megvásárolhatjuk, megoldva így a fürdőszobai eszközök tárolását.

 

A bútorszettek előnyei

A harmonikus elrendezés az egész lakásunkat szebbé és komfortosabbá teszi. Az egymáshoz illő bútorok és kiegészítők stílusos megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobánknak is. A legegyszerűbben úgy teremthetünk összhangot a fürdőnkben, ha szettben vásároljuk meg a bútorainkat.

A fürdőszobai garnitúrákat változatos összeállításokban találjuk meg. A színben és stílusban egymáshoz illő alsó és felső szekrények igazán jól mutatnak az otthonunkban. Sőt, akár tükörrel kiegészített bútorszettet is vásárolhatunk. Modern és klasszikus garnitúrák egyaránt elérhetőek, és tetszés szerint válogathatunk fényes és matt modellek közt. 

 

Tippek a térérzet növelésére

Ha kisebb alapterületű fürdővel rendelkezünk, hívjuk segítségül a színeket és a fényeket. Számos praktika szolgál arra, hogy a kis tereket nagyobbnak érezhessük. Mindenekelőtt válasszunk világos színű, finom mintájú csempéket a falakra és a padlóra is. 


A fürdőszobabútoraink színei is inkább világosak legyenek, ezek webáruházunk kínálatában is megtalálhatóak. Több, kisebb lámpát szereljünk fel, akár álmennyezet beépítésével. A szekrények mérete pedig ne legyen nagyobb a feltétlenül szükségesnél.

Blog

Ajánlott termékek