Hátfalas, mélytálcás vagy tálca nélküli - az íves zuhanykabin fajtái

A széles piaci kínálatnak köszönhetően, amely igyekszik megfelelni a vásárlói igényeknek, pontosan testreszabhatjuk fürdőszobánkat. Minden apró részletét a saját ízlésünknek megfelelően rendezhetünk be, hiszen bármilyen fürdőszobai kiegészítőt megvásárolhatunk. Íves zuhanykabin, wellnessélmények, szabadon álló kádak - mind elérhető.

Hátfalas, mélytálcás vagy tálca nélküli - az íves zuhanykabin fajtái

A rohanó hétköznapok közepette a relaxációs lehetőségeinknek nagyobb a jelentősége, mint bármikor. Épp ezért egy kényelmesen berendezett fürdőszoba nem csak szép, de segít a pihenésben is.

Fürdőkád vagy zuhanykabin?

Alapvetően azt, hogy a kád vagy tusolókabin mellett döntünk-e, a rendelkezésünkre álló hely és az időnk is befolyásolhatja. Ha csupán néhány négyzetméteres a fürdőszobánk, érdemesebb lehet a zuhanykabin mellett dönteni, hiszen kevesebb helyet foglal a kádnál. 

Ha helyünk ugyan van, de nem jellemző ránk, hogy esténként órákig időzünk a fürdőkádban, akkor egy nagyobb zuhanykabin célszerűbb lehet. Számos típusát valósíthatjuk meg a tusolóknak. Vehetünk hátfalas modellt vagy csupán falakat, amelyekkel körbevesszük a padlóba süllyesztett zuhanylefolyót.

 

Illik a lakásba az íves zuhanykabin?

Mint ahogy a kivitelezés módja, úgy a kabinok formája és mérete is sokszínűen variálható. A szimmetrikus zuhanykabinok egyik nagyon népszerű típusa az íves zuhanykabin. Hátfallal és anélkül is kaphatóak, zuhanytálcás és tálca nélküli fazonban. Az íves kabinok számos előnnyel rendelkeznek, ami miatt érdemes ezt választani.

Igaz ugyan, hogy a kerekded vonalak általában a klasszikus fürdőkben mutatnak jól. Azonban az íves kabinok üvegei a maguk kifinomultáságval és letisztultságával a modern otthonokhoz is illenek. Az íves megoldás helytakarékosabb, különösen, ha tolóajtóval nyithatóak a kabinok. Épp ezért a kisebb társasházi lakásokban is komfortosan elférnek.

 

A biztonsági üvegek jellemzői

A korszerű fürdőszobai eszközök gyártásakor nem csupán a szépség, a biztonság is nagyon fontos. Így van ez a zuhanykabinok esetében is, legyen szó íves vagy szögletes kivitelről. A fürdőkben általában az edzett, hőkezelt üvegtáblákat alkalmazzák a gyártók, a több rétegben összeragasztott típussal szemben. 

Ennek oka, hogy az egyrétegű, ám nagy teherbírású üveggel könnyebb dolgozni. Másrészt sokkal szebben is mutatnak a fürdőszobában az ilyen típusú biztonsági üvegek. Kádparavánokat, zuhanyfalakat, kádkabinokat és zuhanykabinokat is vásárolhatunk ezzel az esztétikus és elegáns megoldással. Sokkal szebb, mint egy zuhanyfüggöny, és sokkal könnyebben tisztán tartható. A legtöbb esetben ugyanis vízlepergető réteggel vonják be az üveget, így jóval kevesebbet kell a vízkővel foglalkoznunk. 

 

Hátfallal vagy anélkül?

Az íves kabinok esetében két alapvető típussal találkozunk. A komplett, hátfalas zuhanykabint csak be kell tolnunk a sarokba, csatlakoztatni a vezetékhez, és használatra kész. Ha olyan kabint vásárolunk, amelynek csupán két fala van, akkor a burkolt felület lesz a harmadik. Mindkét típusnak megvannak az előnyei. Ha felújítjuk a fürdőszobát, és ezt szeretnénk minél kevesebb munkával végezni, akkor hátfalas fazon a jobb megoldás. 


Ha azonban szeretnénk finomabb, letisztultabb stílusban berendezni a fürdőszobát, akkor vásároljunk fal nélküli kabint. Ezek webshopunk kínálatában is elérhetőek, és magukban rejtik a zuhanytálcák kiválasztásának lehetőségét is. Mélytálcás, hagyományos és padló síkjába süllyesztett tálcával ellátott kabinunk is lehet.

Blog

Ajánlott termékek