Így aknázzuk ki a sarok konyhabútor tárolási lehetőségeit

Ahhoz, hogy jó kedvvel lássunk neki a sütésnek és a főzésnek, praktikusan berendezett konyhára van szükségünk. A sarok konyhabútor a kisebb térben tesz jó szolgálatot, mert a lehető legtöbb helyet kihasználhatjuk.

Így aknázzuk ki a sarok konyhabútor tárolási lehetőségeit

Azonban épp ami az ilyen típusú bútorok előnye, az a hátránya is lehet. Ám ha elég okosan és előrelátóan tervezzük meg a konyhánkat, nem lesznek holttereink. Ez pedig a nagyobb alapterületű lakások esetében is előny, és hozzájárul az átlátható tároláshoz.

A praktikus konyha jelentősége

Legyen szó egy tévé előtt elköltött gyors vacsoráról vagy nagyobb baráti összejövetelről, konyhai eszközökre szükségünk van. Sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudjuk elkészíteni az ételeinket, ha mindennek megvan a maga helye.

Mennyivel kényelmesebb úgy főzni, hogy nem kell feltúrnunk az evőeszközöket, mert tudjuk, hol keressük a fakanalat. Az edényeink, lábasaink sem foglalnak annyi helyet, ha célszerűen tároljuk őket. Ehhez azonban az kell, hogy a kívül és belül is praktikus konyhabútort alakítsunk ki.

 

Az elemes konyhabútorok

A bútor kétségtelenül a konyha egyik legfontosabb alkotóeleme. Nem egy-két évre, hanem akár évtizedekre is választjuk otthonunk részéül. A készen kapható, lapra szerelve szállított elemes konyhabútorok is minőségi termékek. Gyorsan és költséghatékonyan tehetünk szert szép és időtálló konyhára.

Viszonylag könnyű a dolgunk, ha csupán egy egyenes falfelületet kell figyelembe vennünk a bútor tervezésénél. Azonban előfordulhat, hogy egy vagy több sarkot is fel kell szerelnünk konyhabútorral. Azonban az elemes modellek között is megtaláljuk a sarok konyhabútorokat, így testreszabhatjuk a konyhánkat.

 

Gépek a konyhablokkokban

A háztartási gépek nagyban megkönnyítik az életünket, ezért a konyhabútor tervezésénél mindenképp számolnunk kell velük. Ha egyedi tervezésű és gyártású a bútorunk, akkor egyértelmű, hogy helyet kaphatnak benne az elektronikai cikkek.

Azonban az általunk összeválogatott elemekből összeálló konyhaberendezés is ugyanúgy gépesíthető, mint az asztalos által készített modellek. Ugyanúgy helyet kaphat a páraelszívó, a mosogatógép vagy a villanytűzhely az elemes konyhabútorokban is. 

 

Holt terek kihasználása a sarok konyhabútorban

Amikor sarkokban elhelyezkedő szekrényekben kell elrendeznünk a mindennapi tárgyainkat, okos megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ez a konyhában még inkább így van, ugyanis alul és felül is keletkezhetnek hol terek a szekrényekben. A kihúzható vesetálak és szögletes mechanizmusok elérhetővé teszik a hátsó traktusait is a sarokszekrényeknek.

Ezekkel a megoldásokkal értékes négyzetcentimétereket nyerhetünk, amelyeket tárolásra használhatunk. Ráadásul jóval könnyebb tisztán tartani így a nehezen elérhető sarkokat. Ez pedig a zsizsikek és egyéb rovarok, valamint a penész megjelenését is megelőzheti. 

 

Mi legyen a többi konyhasarokkal?

Ha akad még szabad sarok a konyhában, amit nem foglal el a konyhabútor, használjuk ki ezt is okosan. Egy sarokülő garnitúrával például kényelmes és helytakarékos ülőalkalmatosságra tehetünk szert. Ezekben ráadásul az ülés alatt további tárolókapacitások rejlenek. Webáruházunk kínálatában sarokülőhöz illő modern pad is megtalálható.

Ugyancsak nagyon hasznosan rendezhetjük be az üres sarkot a konyhában egy szelektív hulladékgyűjtővel. A konyhaszekrényekben általában nagyon kevés hely marad a szemetesnek, kiváltképp a szelektív gyűjtőknek. Oldjuk hát meg a kérdést különálló kukákkal.

Blog

Ajánlott termékek