A tökéletesen testreszabható konyha titka a konyhablokk

Amikor építkezünk vagy felújítjuk a lakásunkat, a konyha az egyik legtöbb tervezést igénylő helyiség. Előre ki kell alakítanunk a vízcsövek kimeneteit, meg kell álmodnunk, hol lesz a sütő, vagy hogy hogyan működik a tűzhely. A konyhablokkok a bútortervezés menetét könnyítik meg számunkra.

A tökéletesen testreszabható konyha titka a konyhablokk

Ezek a változatosan variálható elemek ugyanis óriási mozgásteret adnak nekünk az új konyhánk berendezésekor. Legyen szó alsó konyhaszekrényekről vagy falra rögzíthető elemekről, a blokkokkal egyszerű a dolgunk. Idő- és pénztakarékos megoldást keresünk? A szabadon összeállítható blokkokkal meg is találtuk.

Korlátok a konyhában

Nem véletlen, hogy a konyhánkra kiemelt figyelmet kell fordítani, amikor a bútorozáson, gépesítésen gondolkodunk. A közművekhez való csatlakozás nagyban meghatározza, hogy mit hová helyezhetünk majd el.

Azonban mégsem a különféle vezetékek azok, amik leginkább behatárolják a lehetőségeinket. A konyha mérete az, amellyel okosan kell sáfárkodnunk, különösen akkor, ha kis lakásban élünk. A stílusos konyhablokkok amellett, hogy igazán jól néznek ki, testre, illetve konyhára szabhatóak. A legkisebb főzőfülkét is ki tudjuk alakítani praktikusan a konyhai elemekkel. 

 

Egyedi tervezés vagy kész bútor?

Természetes, hogy szinte minden építkezés közben felmerül a kérdés, hogy egyedi tervezésű vagy kész konyhabútort vásároljunk-e. A kifejezetten számunkra megtervezett és legyártott bútorok nem éppen pénztárcabarát termékek. Ráadásul jóval tovább tart az elkészítésük és a beszerelésük is, mint a kész modelleké.

A konyhablokkok esetében csupán ki kell választanunk, hogy mely elemeket szeretnénk a konyhánkban látni. Az üzletek a színek és stílusok épp olyan széles skálával várják a vevőket, mint az egyedi darabok készítői. Azonban sokkal gyorsabban és kevesebb anyagi ráfordítás után vehetjük birtokba az új konyhánkat.

 

A konyhablokk adta lehetőségek

Még a szabályos négyzet vagy téglalap alapterületű helyiségek berendezése sem minden esetben egyszerű. A konyháknál ráadásul figyelembe kell vennünk, hogy mekkora lesz a tárolókapacitásunk.

A szabadon összeválogatható konyhablokkok legnagyobb előnye, hogy elemről elemre követhetjük a konyha falait. Nem okoz nehézséget egy szokatlan szögben álló fal vagy a nagy belmagasság. Komplett alsó és felső szekrényeket, polc- és fiókrendszereket alakíthatunk ki a készen kapható bútorokkal.

 

Sokszínű stíluskavalkád

Igaz ugyan, hogy az egyedi bútorok magukon hordozhatnak különleges stílusjegyeket. Azonban azzal, hogy egyre népszerűbbé váltak a blokkos bútorok, a gyártók igyekeztek követni a vásárlói igényeket.

Igazán esztétikus konyhabútorunk lehet akkor is, ha kész formában vásároljuk meg a választott modellt. Különféle mintázatú, színű és vonalvezetésű darabokból válogathatunk. A minimalista és a klasszikus stílust kedvelő vevők is megtalálják a kedvencüket.

 

Mi a helyzet a gépesítéssel?

A modern konyhák elképzelhetetlenek korszerű háztartási gépek nélkül. A mosogatógép, a különféle technológiával működő sütő és tűzhely a mindennapjaink részei. Csakúgy, mint a felső szekrénysorba integrálható páraelszívó. Felmerülhet a kérdés, hogy a konyhablokkok is ugyanúgy gépesíthetőek-e, mint az egyedi bútorok.

Webáruházunk termékei között olyan konyhabútorelemek találhatóak, amelyekbe gond nélkül beépíthetőek az elektronikai cikkek. Miután pontos méreteink vannak a megvásárolni kívánt készülékekről, könnyedén összeállítható a bútorzat is.

Blog

Ajánlott termékek