Bőrszárazság? Talán a víz a hibás!

A viszkető, égő, hámló bőr, nemcsak, hogy esztétikailag nem túl előnyös,de rettentő kínos eseteket produkálhat.Gondoljunk csak bele, mikor munkahelyen, boltban, bárhol, ahol emberi  interakciók jöhetnek létre, nem bírjuk megállni a folytonos vakarózást.Borzasztó kellemetlen szituáció, ápolatlan hatást kelt. A minőségi alvás, mint olyan, megszűnik létezni, hiszen este se csinálunk mást, csak véresre kaparjuk bőrünket. Ettől fáradtak, és méginkább frusztráltakleszünk.Ráadásul hiába kenegetjük testápolóval, vagy gyógyszertárban vásárolt kence-ficékkel, az újra hidratálódás lassú folyamat, addig pedig maradnak a találgatások, vajon a hideg, a fűtés, vagy esetleg a nem megfelelő mennyiségű folyadékbevitel az oka bőrproblémáinknak.

Gondoltál már arra, hogy a víz a ludas?

Lássuk, miért egészségtelen a túl klórozott csapvíz!

A klór erősen oxidáló hatású, roncsoló méreg, mely fürdés közben a melegtől kitágult pórusokba könnyedén beivódik, ezzel károsítja a bőr hámrétegét és nyálkahártyát.

A hajban található proteineket a klór savasítja, így a korpásodásért, száraz, töredezett hajvégekért is felelősség tehető.

Közvetve hibáztathatjuk esetleges allergén megbetegedésekért, hiszen a feljebb említett nyálkahártya károsító hatása csökkenti a nyálkahártya ellenálló képességét.

Vízgőzzzel is bejuthat a szervezetbe, a tüdő egészségének sem kedvez, egy átlagos fürdési procedúra során annyi klór kerül szervezetünkbe, mintha 6-8 pohár csapvizet meginnánk.

A medencék klórtartalma főleg a kisgyerekek szervezetére nézve veszélyes, kutatások kimutatták, hogy azon kisgyermekek körében, akiket 2 éves koruk előtt rendszeresen uszodába járattak csökkent a Clara nevű sejtfehérje (CC16) koncentrációja, ez jelentősen növeli az asztma kockázatát.

Természetesen a csapvízzel való érintkezés az életünk szerves részét képezi, nem kiküszöbölhető.

Fogyasztását, ha megoldható, és egy mód van rá, kerüljük el.

Ügyeljünk otthonunkban a víz megfelelő minőségére!