Amerikai konyha berendezése egyszerűen

Megoszlanak a vélemények arról, hogy az amerikai konyhák valóban praktikusak, vagy csak dekoratívak. Az persze tény, hogy nem mindenki számára ideális megoldás egy ilyen konyha. Ugyanakkor egy kis leleményességgel nem csak esztétikus lehet egy amerikai konyha, de remek lehetőség a tér optikai tágítására és a közösségi élmények kiterjesztésére is.

Amerikai konyha berendezése egyszerűen

 

Amerikai konyha berendezése egyszerűen

 

Elhatároztad magad, hogy te is szeretnéd egybenyitni a nappalit és a konyhát, de nem tudod, hogy fogj hozzá a megvalósításhoz? Az alábbiakban szeretnénk ellátni néhány tanáccsal, amelyek segíthetnek a felújítás során, hogy végül minden a helyére kerülhessen. Lássuk, hogyan kell felépíteni egy hangulatos amerikai konyhát!

 

Mi kell egy igazi amerikai konyhához?

Az első kérdés, amit fel kell tenned magadnak, hogy hogyan fogd elválasztani a tereket. Ugyan az amerikai konyha lényege az egybenyitott helyiség, optikailag viszont nem árt leválasztani a konyhát. Ezt megvalósíthatod egy konyhapulttal, egy étkezőasztallal. Viszont, ha nem szeretnéd ennyire erősen szétválasztani a szobákat, akkor játszhatsz a falburkolattal, a padlóval vagy kialakíthatsz álmennyezetet is.

Célszerű lesz beszerezni egy páraelszívót is. Falak és ajtó híján a főzés közben keletkező illatok és szagok beáramlanak a nappaliba is. Így máshogy kell gondoskodnod arról, hogy ezek távozzanak – lehetőleg házon kívülre. Erre a legjobb megoldás, ha a szagokat közvetlenül a forrásnál szünteted meg.

Kis lakásban élsz és aggódsz, hogy a kis terekkel nem kompatibilis egy amerikai konyha? Hadd oszlassuk el a kételyeidet! A kis konyha nem kizáró ok, csak egy kicsit okosabban kell szervezned a teret. Például kialakíthatsz egy kuckós kis fülkét vagy gondolkodhatsz egysoros elrendezésben is.

 

Erre ügyelj mindenképp az amerikai konyha kialakításánál

Mivel a falak lebontásával egy térbe kerül a nappali és a konyha, figyelmet kell majd szentelned a két helyiség harmóniájára. Annak ellenére, hogy két külön egységet alkotnak, egy zöld nappali mellett nem mutatna jól például egy piros konyha. Érdemes olyan színekkel és stílusokkal dolgoznod, amelyek passzolnak egymáshoz.

Egy másik megoldásra váró probléma a konyhában való rendrakás. Biztos veled is megesett már, hogy egyszerűen nem volt kedved elmosogatni, vagy letörölni a kenyérpirítót. Viszont az amerikai konyha feltárja ezeket a titkokat, így jobb, ha mindennek megvan a maga helye és nem blicceled el a mosogatást sem.

A rend fenntartásához szükséged lesz elegendő mennyiségű szekrényre is. Nyilván nem szeretnéd túlzsúfolni a lakást, így helytakarékos megoldásra lesz szükséged. Az álló szekrények és fiókok halmozása helyett inkább pakolj fel a falra. Ennek köszönhetően kétszer annyi pakolód lesz, de nem veszítesz az alapterületből sem.

Ha a fentieket megfogadod, akkor nem csak a tervezés és építés lesz egyszerűbb, de a később felmerülő problémákat is kiküszöbölheted, ami egy közös térrel együtt járhat. Többé nem kell lemondanod a családod és a barátaid társaságáról, amíg elkészül az ebéd. Sőt, akár a kedvenc műsorodat is nézheted főzés közben. Remekül hangzik, nem igaz?

 

Erre ügyelj mindenképp az amerikai konyha kialakításánál

 

Ha szeretnéd beszerezni az új konyhádba a szükséges bútorokat, akkor látogass el webáruházunkba! Kínálatunkban nem csak bútorokból találhatsz változatos felhozatalt, de a szükséges kiegészítőidet is beszerezheted egy füst alatt. A tavasz egyébként is remek alkalom a felújításra. Ne halogasd tovább, csak vágj bele!