Így lehet menőbb a kerted, mint a szomszédnak

A tavasz tagadhatatlanul megérkezett, vagyis a hosszú tél után végre kiszabadulhatunk a friss levegőre. Ez pedig azt jelenti, hogy a kertben is teret adhatunk a lakberendezési vénánknak. Most megmutatjuk, hogyan lehet a tiéd az utca legmenőbb udvara.

Így lehet menőbb a kerted, mint a szomszédnak

Így lehet menőbb a kerted, mint a szomszédnak

Lássuk az alapokat

A kerti bútorok között nagyon sok alternatívát találunk, ha be akarjuk rendezni az udvarunkat vagy hangulatossá akarjuk tenni a teraszunkat. Vannak praktikus alapdarabok, amelyekre mindenképpen érdemes beruházni, illetve olyanok, amelyek feldobják az összképet – és persze kényelmesek.

Kezdjük az alapdarabokkal. A szép időben szívesen fogyasztjuk el az ebédünket vagy vacsoránkat kint, és a reggeli kávénk is jobban esik a madárcsicsergés mellett. A maximális komfortot ebben az esetben a jól megválasztott kerti asztal biztosítja, de ma már a kínálat jóval túlmutat a nagymama teraszán lévő fehér műanyag alternatívákon.

Az ízlésednek megfelelően dönthetsz az acélból vagy a fából készült termékek mellett, de nagyon népszerűek a rattan szettek is – nem véletlenül. A letisztult megjelenésükhöz időtállóság társul, ráadásul a takarításukkal sem lesz különösebb gondod.

 

Lássuk az alapokat

Ki mondta, hogy a szék kötelező elem?

Az asztalok mellé nem feltétlenül kell székeket helyezned, választhatsz kényelmes kerti kanapékat, amelyekre annyi párnát pakolhatsz, amennyit akarsz. A tervezőknek hála leteheted a voksod a parkok hangulatát idéző fa darabok, az elegáns, hófehér vagy a praktikus, tárolós változatok mellett is.

Tudjuk, hogy a hintaágy nem tartozik az alapkellékek közé, de felemelő érzés egy hosszú nap után kimenni és a puha párnák közé huppani. Ma már nemcsak fém, hanem favázas darabot is hazavihetsz. Ha ki akarsz tűnni a tömegből, akkor egy vidám, bohókás párnával elérheted, hogy minden arra járónak megakadjon a bútordarabon a tekintete.

Az udvar megjelenését feldobja a virág, de mielőtt buzgón elkezded benépesíteni virágtartókat, érdemes beütemezned egy rendrakást. Lehet, hogy ez nem tartozik a kedvenc tevékenységeid közé – és megértjük –, viszont sokkal rendezettebb és igényesebb lesz az összkép, ha lenyírod a füvet, és gyepszellőztetővel fellazítod a talajt.

Az így keletkezett kerti hulladék összegyűjtésében nagy segítségedre lesz egy talicska, a kerti szerszámokat pedig egész szezonban gyorsan eléred, ha egy állványon tárolod őket.