Gyermek érkezik - így alakítsd át a fürdőt aquaparkká

Nagy a dilemma, hiszen sem fürdőkádat, sem zuhanykabint nem két évre vesz az ember.
Gyermek érkezik - így alakítsd át a fürdőt aquaparkká
gyerek fürdőszoba

Ha mélytálcás zuhanykabinod van, meg kell várnod, míg a gyerkőc egy éves lesz. Addig még lehet kiskádban fürdetni, de utána már bele tud csücsülni a mélytálcás zuhanykabinba is. Bár az is igaz, hogy nem a legkényelmesebb megoldás.

 

A normál tálcás zuhanykabin már csak biztonsági szempontból sem való kisgyermeknek, mert elcsúszhat, és nem igazán üldögélésre tervezték. Ám ha már stabilan áll a kicsi, egy csúszásgátló gumiszőnyeg segít abban, hogy biztonságban érezze magát.

 

Zuhanyoztatni elég nehéz egy gyermeket, mert egyrészt fogni kell, hogy nehogy elcsússzon, másrészt tusfürdőt is kell kenni a kis testére. Nem egyszerű mutatvány.

 

gyerek fürdőszoba

 

 

 

Ha csak egy zuhanytálcát építenél be, feltétlenül szerezz be hozzá zuhanyfüggönyt, mely megakadályozza, hogy a víz elárassza a fürdőszobát.

 

Ami a kádat illeti, meg kell említenünk, hogy bizony a nagyobb gyerkőcök imádnak a habos vízben játszani. Ugyan egy ideig megelégszenek a kis babakádak biztonságos ölelésével, de csakhamar kivágynak a nagy, „felnőttes” kádba. Elfekszenek a vízben (nyilván nem engedjük nekik tele a kádat), úsztatják a gumikacsát, de akár egy komplett vízi háborút is lejátszanak kis katonáikkal és tengeralattjáróikkal. Ügyelj rá, hogy a hidromasszázs kádat csak a felügyeleted mellett használják.

 

A kád azért is előnyös, mert akár zuhanyozni is lehet benne: így lehet váltogatni a tisztálkodás formáit. Plusz, a gyermek majd kedvére el tudja dönteni, mit szeret jobban: fürdeni, vagy zuhanyozni. Igazi 2in1.

 

gyerek fürdőszoba

 

 

Segítsd a fürdését azzal, hogy fellépőt veszel neki, így kádba lépéskor nem kell akrobatamutatványokra vállalkoznia. A fürdőszobai kapaszkodó, és a csúszásgátlóval ellátott fürdőszobai kilépő is remek találmány.

 

Tipp: gondolj arra, hogy a gyermeked lázas is lehet majd, ekkor pedig néha csak a hűtőfürdő segít. Egy forró fürdő szuper izomlázra, fázósoknak, és illóolajokkal akár ellazuláshoz is.

 

Gondoltál már arra, hogyha van kádad, és a mosógéped beadja a kulcsot, még mosni is tudsz?

 

 

 

 

Összegzés

 

Végülis tehát teljesen egyéni, hogy ki melyik konstrukciót választja. Ha elég tágas a fürdőszobád, akár mindkettőre is lehetőséged van.

 

A fürdőszobát viszont előnyös gyerekbiztossá tenni azzal, hogy a felesleges, vagy nem gyerekkézbe való dolgokat, például a fürdősót, illatgyertyát, tisztítószereket, olyan helyre tesszük, amit a gyerek nem ér el.

 

Ezen kívül valószínűleg több fürdőszoba bútorraszekrényre, valamint nagyobb szennyestartóra lesz szükségünk a kibővült család miatt...